Conf. univ. dr. Marcian Manu: tratamente moderne în bolile urologice

Conf. univ. dr. Marcian Manu, din cadrul Spitalului Clinic Sanador, explică modul cum tehnologia modernă poate rezolva multe dintre afecțiunile urologice.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Conf. univ. dr. Marcian Manu este medic primar chirurgie urologică, Șef Secție Urologie din cadrul Spitalului Clinic Sanador. În cadrul interviului video pe care ni l-a acordat, conf. univ. dr. Marcian Manu ne-a vorbit pe larg despre modul cum tehnicile moderne din endourologie pot rezolva multe dintre problemele de sănătate care apar în sferă urologică.

„Endourologia este o metodă chirurgicală. Spre deosebire de chirurgia clasică, endourologia este chirurgia fără bisturiu, minim invazivă. Prin endourologie, intrăm pe căi preformate. În cazul aparatului urinar, intrăm dinspre exterior spre interior: intrăm pe uretră, conductul care duce urina afară din vezică. Apoi, ajungem în vezica urinară cu instrumente optice speciale. Din vezica urinară, putem ascensiona pe ureter, conductul care conduce urina din rinichi spre vezica urinară. Putem ajunge chiar în cavitățile renale, putem pune diagnosticul și putem aplica tratamentele endourologice” descrie pe scurt endourologia conf. univ. dr. Marcian Manu.

Față de metodele din chirurgia clasică, endourologia are o mulțime de beneficii pentru pacienții care se confruntă cu boli urologice.

„Principalul avantaj este lipsa inciziei, cu o pierdere mai mică de sânge. Lipsa plăgii înseamnă o reducere importantă a timpului de spitalizare, o vindecare mai rapidă, o inserție socială mai rapidă. Un alt avantaj important este faptul că endourologia vizualizează mult mai bine posibila patologie din interiorul aparatului urinar . Noi facem intervențiile cu ajutorul ecranelor foarte mari. Prin endourologie, noi avem o putere de percepție și detecție a leziunilor infinit mai mare decât aceea cu ochiul liber” adaugă conf. univ. dr. Marcian Manu.

Prin aceste metode minim invazive, medicii chirurgi pot trata cu succes diverse patologii urinare, atât la femei cât și la bărbați. Care sunt aceste afecțiuni puteți afla din interviul video realizat cu conf. univ. dr. Marcian Manu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Conf. Dr. Marcian Manu - Medic primar urologie
Conf. Dr. Marcian Manu este Șef Secție Urologie în cadrul Spitalului Clinic SANADOR, fiind specializat în Endoscopie urologică, Laser în Urologie, Ecografie, Litotriție extracorporală, Laparoscopie urologică, Transplant renal, Urologie oncologică și Urologie medicală non-chirurgicală. Dl ...
citește mai mult