Te-ai vaccinat împotriva COVID-19? Află ce test pentru anticorpi îți este util!

  • Publicat:
  • Actualizat:
Te-ai vaccinat împotriva COVID-19? Află ce test pentru anticorpi îți este util!
Sursa foto: SANADOR

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 este în plină desfășurare în țara noastră, iar persoanele care au mai mult de 10 zile de când au efectuat ultima doză de vaccin pot afla dacă și ce titru de anticorpi au dezvoltat în urma vaccinării.

În acest sens, la SANADOR este disponibilă o testare de înaltă precizie: dozarea cantitativă a anticorpilor neutralizanți împotriva noului coronavirus.

Testul se adresează deopotrivă persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 (după minimum 10 zile de la a doua doză, în cazul vaccinurilor administrate în două doze), dar și persoanelor care au trecut prin infecția cu noul coronavirus, și identifică anticorpi împotriva proteinei S a virusului (S – spike, după aspectul de „țepi” de pe învelișul extern al virusului).

Testul care determină cantitativ anticorpii neutralizanți se realizează prin recoltarea de sânge în oricare din centrele SANADOR, iar rezultatul poate fi verificat online, pe baza codului de probă.

Anticorpii neutralizanți (anti-spike RBD) sunt cei care împiedică atașarea virusului SARS-CoV-2 de celulele umane. Anticorpii se leagă de zonele S1 și S2 ale glicoproteinei S și astfel împiedică virusul să infecteze celula umană. Din acest motiv, anticorpii anti-spike poartă și denumirea de anticorpi neutralizanți.

Testarea cantitativă a anticorpilor neutralizanți împotriva noului coronavirus este disponibilă ca analiză individuală, dar este inclusă și în pachetul de evaluare post-COVID disponibil la SANADOR.

Pachetul de evaluare post-COVID de la SANADOR este un set complex și complet de evaluări și investigații medicale conceput de specialiștii Spitalului Clinic SANADOR, prin care pacienții pot afla dacă se confruntă cu afectări organice asimptomatice în urma trecerii prin infecția cu noul coronavirus. Odată identificate eventuale probleme, pacienții pot fi integrați în programare de recuperare.

Pachetul de evaluare post-COVID de la SANADOR cuprinde:

  • CT toracic;
  • consulturi de Cardiologie și Pneumologie;
  • teste funcționale (spirometrie, EKG);
  • analiza cantitativă a anticorpilor de tip IgM și IgG pentru SARS-CoV-2;
  • dozarea de anticorpi neutralizanți;
  • teste de laborator pentru evaluarea funcției hepatice, a coagulării, a funcției pulmonare;
  • hemoleucogramă;
  • markerii de inflamație.

Până la 30 iunie 2021, SANADOR oferă discounturi speciale pentru o serie de testări COVID-19. Mai multe detalii pe site-ul SANADOR, secțiunea Promoțiile Lunii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân