Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea: sindromul post-COVID-19

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, director științific al Spitalului Clinic Sanador, oferă informații despre sindromul post-COVID-19.

Sindromul post-COVID-19 este tot mai frecvent menționat în cercetările medicale realizate în ultimele luni. La aceste lucrări au contribuit și medici români printre care se numără și prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, director științific al Spitalului Clinic Sanador. Pentru cele mai multe persoane, infecția cu SARS-COV-2 a fost însoțită doar de simptomele deja cunoscute. Au existat însă și pacienți care s-au confruntat cu probleme medicale grave și după ce boala a trecut, COVID-19 lăsând sechele de mai multe tipuri.

„Noi am colaborat la o carte a Academiei Române, s-a discutat despre sindromul post-COVID-19. Sechelele reprezintă leziuni constituite, unele invalidante, foarte grave, care rămân mult timp. Sindromul post-COVID-19 există și este total dovedit. De exemplu, există persoane care rămân cu tulburări de miros și de gust chiar și 2, 3 luni de la producerea bolii. De asemenea, există persoane care au tulburări mentale, creierul nu mai este la fel de funcțional ca înainte de infecția cu SARS-COV-2. Au fost afectați și pacienții cu boli neurologice care sunt sub tratament: boala Parkinson s-a agravat. Persoanele care au avut la limită tulburări de memorie merg galopant spre afecțiuni mult mai grave, precum Alzheimer” descrie câteva dintre aspectele care caracterizează sindromul post-COVID-19 prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea.

Mai multe informații despre acest sindrom și mecanismele apariției sale puteți afla din interviul realizat cu prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, director științific al Spitalului Clinic Sanador.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Prof. Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea - Medic primar neurochirurgie
Dl Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea este medic neurochirurg român. A înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale. Este coordonator al departamentului ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar neurochirurgie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Recomandări: