Cancerul tiroidian poate fi tratat cu succes prin iodoterapie la Centrul Oncologic SANADOR

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cancerul tiroidian poate fi tratat cu succes prin iodoterapie la Centrul Oncologic SANADOR
Sursa foto: SANADOR

Centrul Oncologic SANADOR oferă pacienților o abordare integrată complexă, de ultimă generație, pentru managementul cancerului, în conformitate cu cele mai recente ghiduri și protocoale disponibile la nivel internațional.

Pacienții au acces la specialiști cu experiență în Oncologie medicală, Radioterapie (inclusiv stereotaxie și brahiterapie), Medicină nucleară (SPECT-CT, PET-CT și terapie izotopică), la care se adaugă chirurgia oncologică, imagistica medicală, laboratorul de analize și anatomia patologică.

O formă de cancer cu incidență în creștere, inclusiv în rândul tinerilor, cancerul tiroidian poate fi tratat cu succes la SANADOR prin iodoterapie (terapia cu iod radioactiv). Aceasta este indicată pacienților diagnosticați cu cancer tiroidian diferențiat (papilar, folicular și cel cu celule Hurthle) și celor cu hipertiroidism prin boală autoimună (boala Basedow-Graves) sau prin gușă nodulară toxică.

Tratamentul se bazează pe faptul că celulele glandei tiroide sunt singurele din organism care au capacitatea de a capta iodul administrat. Izotopul radioactiv va distruge apoi celulele tiroidiene, în timp.

Studiile au demonstrat că, prin terapia cu iod radioactiv, se observă beneficii vitale aduse pacienților prin scăderea ratei de recidivă și prin îmbunătățirea prognosticului de supraviețuire, acesta fiind de 85-90% la 20 de ani de la efectuarea tratamentului.

Centrul Oncologic SANADOR este singura unitate din sectorul medical privat care deține secție dedicată pentru terapia izotopică. Aceasta oferă un nivel performant de dotări și servicii medicale ce vin în sprijinul pacienților afectați de cancerul tiroidian și nu numai.

Secția beneficiază de circuite separate, de condiții speciale de izolare și de personal medical cu înaltă pregătire, astfel încât tratamentele sunt administrate în condiții de maximă siguranță și confort, în acord cu protocoalele terapeutice internaționale.

Pacienții sunt cazați în saloane special amenajate, cu pereții, ușile și tavanul cu conținut de plumb pentru protecție împotriva radiațiilor.

Pentru stabilirea diagnosticului de certitudine și pentru obținerea parametrilor clinici necesari administrării unei terapii optime și cât mai puțin invazive pentru pacient, medicul endocrinolog lucrează în strânsă legătură cu specialistul în medicină nucleară.

Centrul Oncologic SANADOR este parte integrantă din Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, cu o suprafață totală de 30.000 de mp și o capacitate de 413 paturi, cu compartiment de primiri urgențe (24/24H), flotă proprie de ambulanțe, 21 de linii de gardă, o echipă medicală de elită și echipamente medicale de ultimă generație.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân