Uretroplastie în doi timpi pentru hipospadias, realizată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR

  • Publicat:
  • Actualizat:
Uretroplastie în doi timpi pentru hipospadias, realizată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR
Conf. Dr. Gîngu. Sursa foto: SANADOR

Hipospadias este o afecțiune congenitală relativ frecventă în rândul bărbaților și constă într-o malformație anatomică de poziție a orificiului uretral. Uretroplastia este singura variantă de tratament care restabilește deopotrivă funcția, dar și aspectul estetic. Tratamentul chirurgical pentru hipospadias sever poate necesita mai multe proceduri și grefarea mucoasei.

Un astfel de caz medical a ajuns în atenția medicilor de la Spitalul Clinic SANADOR după ce părinții lui Florentin au primit diagnosticul de hipospadias penoscrotal pentru fiul lor.

Nu ne-am dat seama încă de la început, așa că am ajuns târziu să facem operația. Atât medicul urolog la care am mers inițial, cât și un văr de-al meu care se confruntase cu probleme renale mi-au recomandat să mergem la dl Conf. Dr. Constantin Gîngu, pentru că este una dintre cele mai avizate voci în acest domeniu. Operația a fost făcută în doi timpi, fiecare cu o durată de circa 4 ore. Prima intervenție a construit uretra din grefe recoltate din mucoasa bucală, iar a doua a fost pentru reconstrucția segmentului uretral nedezvoltat. Intervențiile au decurs fără probleme, iar starea postoperatorie a fost foarte bună, a declarat tatăl pacientului.

Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic urolog recunoscut pentru talentul său chirurgical de excepție, este coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR. Conf. Dr. Constantin Gîngu abordează cu succes, inclusiv cu ajutorul chirurgiei robotice și a sistemului chirurgical robotic de ultimă generație da Vinci Xi, intervenții de mare complexitate, în diverse arii urologice:

  • Chirurgie onco-urologică și reconstructivă complexă;
  • Chirurgie de glande suprarenale;
  • Chirurgie renală: nefrectomii, nefroureterectomii;
  • Chirurgie vezicală: rezecții endoscopice, cistectomii radicale pentru tumori vezicale infiltrative cu diverse tipuri de derivații urinare, inclusiv reconstrucții vezicale – neovezică la bărbați sau femei;
  • Patologie testiculară, inclusiv cu limfodisecție retroperitoneală;
  • Tumori peniene, inclusiv cu limfodisecții inghino-femurale;
  • Chirurgia prostatei: rezecții de prostată, prostatectomii radicale cu limfodisecții;
  • Chirurgie reconstructivă uretrală, inclusiv uretroplastii.

În cadrul Departamentului de Urologie din Spitalul Clinic SANADOR sunt abordate intervenții urologice de mare complexitate, cu ajutorul unor echipe medicale de prestigiu, cu o bogată experiență în chirurgie minim invazivă și cu rezultate remarcabile, conectate în permanență la cele mai recente și moderne protocoale terapeutice internaționale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Conf. Dr. Constantin Gîngu - Medic primar Urologie
Conf. Dr. Constantin Gîngu este doctor în științe medicale, medic primar Urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă, Spitalul Clinic SANADOR. Dr. Constantin Gingu are titlurile de Conferentiar Universitar (Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân