Ce mănâncă japonezii – îi apără de bolile de inimă!

Află ce mănâncă japonezii și cum dieta lor zilnică îi ferește de afecțiunile cardiovasculare; poporul cu una dintre cele mai mici incidențe ale bolilor de inimă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce mănâncă japonezii – îi apără de bolile de inimă!
Află ce mănâncă japonezii și de ce dieta lor zilnică îi apăra de bolile de inimă. Au una dintre cele mai scăzute incidențe!

Deloc întâmplător, în SUA bolile cardiovasculare reprezintă cauza numărul 1 de deces, având în vedere dieta lor renumită pentru aportul de grăsimi nesănătoase, dar și consumul în exces al produselor de tip junk food.

Analizând cauzele bolilor coronariene, cercetătorii au corelat dintotdeauna impactul pe care îl are alimentația fiecărei persoane în parte, dar și tipologia culturilor în ansamblu.

Astfel, ei au remarcat că unul dintre popoarele cu incidența cea mai scăzută a afecțiunilor cardiovasculare este cel japonez, ceea ce nu este nici de data aceasta o coincidență: numărul scăzut al bolilor inimii în Japonia se datorează în primul rând modului lor de a mânca.

Japonezii au în medie o dietă ce conține cu puțin peste 30% grăsime (cea mai mare parte polinesaturată), față de alte popoare precum Danemarca unde procentele depășesc 50%.

Grecii, francezii, spaniolii și italienii consumă ceva mai multe grăsimi decât est-europenii, însă acestea sunt în general nesaturate, iar riscul bolilor de inimă este doar un sfert din cel al majorității popoarelor. Descoperă diete care protejează inima și previn bolile cardiovasculare!

Ce mănâncă japonezii?

Când spui „bucătărie japonez” inevitabil faci o primă asociere cu peștele, fie că vorbim despre sushi, sashimi și tempera. Cel puțin 100 grame de pește pe zi se află pe mesele japonezilor.

Însă, alimentul lor de bază este… orezul. De obicei, o masă simplă conține: orez fiert la abur, o supă de tipul miso (preparată cu pastă de soia) și garnituri (porții mici) de carne, legume, alge de mare, fructe de mare, pește, ouă, pui cu tăiței.

Asemenea europenilor, acest popor din Asia de Est obișnuiește să mănânce trei mese pe zi.

Mic dejun japonez

Micul dejun al japonezilor este foarte bogat, oricum neobișnuit de bogat față de cel cu care suntem noi obișnuiți, pe plan autohton. Orez, supă miso cu alge, tofu sau praz și o garnitură precum pește la grătar poate să fie prima masă a japonezilor. Nu arată deloc a mic dejun, dar alimentele sunt ușoare și foarte sănătoase.

Prânzul japonezilor

Un prânz tipic japonez arată cam așa: pui și legume preparate în zeamă de supă, amestecate cu ouă, toate pe un pat de orez.

Cina japonezilor

Masa principală, ca în majoritatea tradițiilor culinare ale popoarelor lumii, este și momentul când – cel puțin în familiile tradiționale –, toată familia se reunește.

De obicei, japonezii mănâncă la cină: pește la grătar sau un preparat cu carne care corespunde tocăniței românești (vită cu cartofi).

Nu lipsesc din ritualul ultimei mese a zilei verdețurile fierte, supa și, bineînțeles orezul.

Citește și: Dieta care reduce riscul de boli cardiovasculare și AVC

Citește și: Dieta mediteraneană bogată în ulei de măsline extravirgin reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire de cancer mamar. STUDIU

Citește și: Dieta Mayo Clinic, ideală pentru slăbit în 2023

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân