Peşte la grătar

Peşte la grătar

Ingrediente (4 porţii):

  • 4 păstrăvi (sau ce peşte preferi)
  • 2 ardei capia, unul verde şi unul roşu
  • 3-4 căţei de usturoi
  • ½ ardei iute
  • 5 fire de pătrunjel
  • 2 crenguţă de rozmarin cât mai bogată
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare:

Aşază peştii pe un tocător şi curăţă-I cu un cuţit, pornind de la coadă spre cap, apoi secţionează-le andomenul şi eviscerează-I, scoţând inclusiv branhiile. Spală bine păstrăvii sub jet de apă rece, după care lasă-i să se usuce.

Între timp, spală, curăţă şi taie în bucăţi ardeii capia, căţeii de usturoi, ardeiul iute şi pătrunjelul. Pune-le pe toate în blender şi procesează-le, până când amestecul devine omogen. Adaugă frunzele de rozmarin, uleiul de măsline, plus sare şi piper. Mixează din nou compoziţia.

Când păstrăvii s-au uscat, unge-i bine pe ambele părţi cu pasta obţinută în blender. Ţine-I la frigider pentru 2 ore, apoi scoate-I de la rece şi pune-I la grătar. Întoarce peştii în răstimpi, lăsându-I la fript până când s-au pătruns.

Tags:
Salată de fructe de mare cu busuioc
Salată de fructe de mare cu busuioc