Dieta mediteraneană bogată în ulei de măsline extravirgin reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire de cancer mamar. STUDIU

  • Publicat:
  • Actualizat:
Dieta mediteraneană bogată în ulei de măsline extravirgin reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire de cancer mamar. STUDIU
Sursa foto: shutterstock

Dieta mediteaneană bogată în ulei de măsline extravirgin poate reduce riscul de îmbolnăvire de cancer la sân, pe lângă numeroase alte efecte benefice asupra sănătății, potrivit unui nou studiu realizat în Spania. 

Dieta care scade riscul de cancer mamar cu aproape 40%

Cauzele cancerului mamar nu sunt pe deplin înțelese, cu toate că au fost făcute numeroase studii și cercetări în direcția aceasta. Astfel că este dificil de explicat motivul pentru care o femeie poate dezvolta cancer mamar, iar o alta nu.

Există anumiți factori declanșatori în privința cărora nu se poate face nimic, însă alți factori pot fi schimbați.

Cercetătorii au descoperit că adoptarea unui regim alimentar în care sunt incluse alimente specifice dietei mediteraneene poate reduce riscul de apariție de cancer la sân cu până la 40%.

Citește și: Dietă mediteraneană bogată în măsline şi ulei extra virgin ne protejează oasele

Studiile au monitorizat atent 62.000 de femei, de-a lungul a două decenii și au identificat o legătură între tipul de dietă urmată de către subiecți și riscul de apariție de cancer mamar.

În ceea ce privește cancerul mamar, dieta mediteraneană bogată în ulei de măsline extravirgin este cu mult mai benefică decat cea cu conținut redus de grăsime, potrivit specialiștilor

Mai mult, în cadrul celui mai recent studiu efectuat si publicat in Jama Internal Medicine, cercetării au observat că femeile cărora li s-a cerut să urmeze o dietă mediteraneană bogată în ulei de măsline extravirgin s-au confruntat cu un risc de îmbolnăvire de cancer mamar cu 68% mai mic decât cele care au urmat o dietă cu conținut redus de grăsime. 

Un alt aspect important pe care specialiștii l-au scos la iveală ar fi acela că dieta mai sus descrisă, respectiv cea bogată în proteine de origine vegetală, pește și ulei de măsline, NU trebuie asociată DELOC cu alcoolul.

Citește și: Dieta mediteraneană: meniu pentru o săptămână, beneficii, riscuri, alimente, băuturi permise

Sursă: Independent UK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân