5 alimente delicioase și sănătoase bogate în vitamina D, pe care ar trebui să le consumi mai des

  • Publicat:

În timpul iernii, expunerea la soare este cu mult mai mică. Astfel, trebuie să suplimentăm aportul de vitamina D cu alimente sănătoase.

Iată care sunt alimentele bogate în vitamina D, dar și câteva moduri delicioase de a le pregăti.

5 alimente delicioase și sănătoase bogate în Vitamina D

Peștele-spadă

Slab în calorii, dar cu un conținut ridicat proteine și grăsimi sănătoase, peștele-spadă este extrem de bogat în vitamina D. Acesta poate fi preparat cu ușurință fie la coptor, asezonat de legume fie la grătar.

Somonul

Somonul este un alt peste bogat în vitamina D. Poate fi preparat la grătar cu garnitură de cartofi și rozmarin sau la cuptor cu lămâie. Un deliciu!

Tonul la conservă

Tonul la conservă ar trebui să existe mereu, în orice bucătărie. Este absolut delicios și are și termen de valabilitate îndelung. Pe lângă faptul că reprezintă o bogată sursă de D, tonul conține și niacinină și K. O rețetă excelentă cu ton, aici.

Citește și: Tonul la conservă: 5 lucruri care se întâmplă în corp atunci când îl mănânci

Gălbenușul de ou

Încercați să optați pentru ouă BIO, adică de țară. Sunt bogate în multe vitamine și nutrienți esențiali. O idee de mic dejun copios și sănătos: ouă benedict cu bacon și felii de brânză, fie o omletă bogată cu ouă, roșii, și șuncă.

Laptele

Cu siguranță că și dvs. adorați milkshake-urile. Laptele cu un indice de grăsime scăzut conține și calciu, dar și fosfor și D. Folosiți-l cu încredere în milkshake-uri alături de fructe, vă veți lua astfel doza zilnică de vitamine și nutrienți benefici pentru buna funcționare pentru întreaga zi.

Citește și: Totul despre Vitamina D – când se ia, când este necesar să suplimentezi, când supradozarea provoacă îmbolnăvire, când să le dai copiilor și gravidelor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân