Tonul la conservă: 5 lucruri care se întâmplă în corp atunci când îl mănânci

Tonul la conservă este un ingredient accesibil și versatil, putând fi folosit în diferite preparate precum salate, sandwich-uri sau paste.
  • Publicat:
Tonul la conservă: 5 lucruri care se întâmplă în corp atunci când îl mănânci
Foto: freepik

Tonul la conservă are numeroase beneficii. Nici nu este nevoie să te uiți pe etichetă să verifici valorile nutriționale. Este un ingredient accesibil și versatil, putând fi folosit în diferite preparate precum salate, sandwich-uri sau paste, de exemplu. Odată introdus în dietă, organismul se bucură de efectele pozitive, mai ales dacă urmezi un stil de viață echilibrat. Află ce se întâmplă în corpul tău când consumi ton la conservă.

Crești aportul de proteine

Este extrem de important să introduci proteina în dietă, iar asta pentru că este un macronutrient care menține senzația de sațietate pentru mai mult timp și te ajută să consumi mai puține calorii. Tonul la conservă în ulei conține 46.6 grame de proteină, în timp ce tonul în apă sau în suc propriu conține 31.7 grame de proteină.

Tonul la conservă sprijină sănătatea ochilor și a creierului

Datorită acizilor grași omega-3 întărești funcțiile creierului și ale ochilor. Este necesar doar să consumi un sandwich cu ton pentru a te bucura de acest beneficiu. Acizii grași omega-3 au proprietăți excelente pentru îmbunătățirea memoriei.

Te poți îngrășa

Deși tonul în ulei are mai multe beneficii comparativ cu cel în apă, prima variantă conține mai multe calorii și grăsimi, două elemente care duc la creșterea în greutate. Tonul în ulei conține 56 de calorii și 2 grame de grăsime, în timp ce tonul în apă conține 24 de calorii și 1 gram de grăsime.

Oferă senzația de balonare

Tonul la conservă mai conține un ingredient nu tocmai prietenos cu sănătatea noastră și anume sarea. În general, alimentele la conservă conțin cantități mari de sodiu care duc la balonare. Deși sarea este esențială pentru reglarea fluidelor din organism, consumată în exces poate duce la balonare și retenție de apă.

Intoxicația cu mercur

Dacă mănânci prea mult, riști să te confrunți cu intoxicația cu mercur. Din acest motiv se recomandă consumul de pește de cel mult două ori pe săptămână.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dieta pentru disfuncția erectilă
Dieta pentru disfuncția erectilă
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân