Ce să mănânci dimineața, la prânz și seara, ca să îți revii după excesele de Crăciun și Revelion: Grăsimea nu se depune și nu se pierde imediat

În general, românii exagerează cu preparatele culinare la petrecerile de Crăciun și Revelion.
  • Publicat:
Ce să mănânci dimineața, la prânz și seara, ca să îți revii după excesele de Crăciun și Revelion: Grăsimea nu se depune și nu se pierde imediat
Ce mâncăm dimineață, la prânz și seară pentru o dietă echilibrată și variată

De Sărbători, românii s-au bucurat de timpul petrecut cu familia și prietenii, dar și de tot felul de bunătăți, fără să se mai gândească la calorii, carbohidrați sau grăsimi. Specialiștii susțin că nu este o ideea prea bună să ne ghiftuim cu mâncare în perioada respectivă. Însă dacă se exagerează cu mâncatul, iată ce ne recomandă nutriționiștii să consumăm dimineața, la prânz și seara, după Crăciun și Revelion. 

Cum revenim la o alimentație echilibrată după Sărbători

Sărbătorile de iarnă au trecut, așa că este timpul să revenim la o alimentație mai echilibrată. După mesele îmbelșugate de Crăciun, românii caută soluții pentru a scăpa cât mai rapid de kilogramele în plus. De aceea, nutriționistul Lygia Alexandrescu a explicat care este planul alimentar care ne poate ajuta să slăbim sănătos, după excesele culinare de sărbători.

Nutriționiștii vin cu sfaturi prețioase

„Proteina ajută în slăbire, pentru că oferă acea senzație de sațietate. Cu toate acestea, în lipsa glucidelor, în a doua jumătate a zilei apare senzația de poftă de dulce, care este greu de suportat pe o perioadă mai lungă.

Pe lângă aceste proteine, putem adăuga mai multe salate. Cantitatea de proteine ar trebui să scadă în această perioadă, pentru că am mâncat gras și suntem încărcați. Soluția este să mâncăm mai multe legume, mai multă salată, mai multe supe, dar și mai mult iaurt. Laptele băutut ne ajută mult, pentru că oferă sațietate și ne curăță colonul de tot ce este în plus, după această perioadă încărcată din punct de vedere culinar.

Să nu uităm de fructe, care trebuie să fie mâncate în prima jumătate a zilei. Ne referim la citrice, care au un indice glicemic mic, sunt bogate în fibre și ne asigură o digestie bună.

Hidratarea este importantă, iar ceaiurile ajută foarte mult, precum cele de salcâm sau de soc, care se consumă în prima jumătate a zilei, astfel încât să nu ne afecteze somnul”, a spus nutriționistul, la Antena 3 CNN.

Nutriționistul atrage atenția și spune că nu ne putem reveni peste noapte. Așadar, iată ce trebuie să consumăm dimineața, la prânz și seara:

  • Dimineața. iaurtul cu 2% grăsime, ovăzul – fibrele asigură digestia
  • Prânz. Carnea de pui sau curcan, pregătită la grătar sau fiartă cu salată
  • Cina. Carne de pește la grătar sau somon la cuptor.

„Această schimbare de măsură implică o deshidratare, însemnând excluderea sodiului, ceea ce este total nerecomandat. Putem să renunțăm la kilogramele de apă, însă în niciun caz la grăsime. Grăsimea nu se depune și nu se pierde imediat, ci în timp”, a mai explicat specialistul.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân