10 motive pentru care femeile slăbesc mai greu decât bărbații

  • Publicat:
10 motive pentru care femeile slăbesc mai greu decât bărbații
Sursa foto: Shutterstock

De ce femeile slăbesc mai greu decât bărbații? Un motiv ar fi faptul că femeile se gândesc mai des la mâncare decât bărbații. Apoi, poate fi vorba despre tipul de mișcare: femeile preferă exercițiile ușoare, pe când bărbații sunt adepții exercițiilor de forță, care presupun metabolism muscular accelerat.

Valentin Vasile, specialist în personal trening și nutriție sportivă, a identificat 10 motive pentru care femeile slăbesc mai greu decât bărbații. Iată care sunt acestea!

Motivele pentru care femeile slăbesc mai greu decât bărbații

1. O capcană în care cad multe partenere din cupluri este că mănâncă aceeași cantitate la fiecare masă ca partenerul. Bărbatul poate mânca mai mult și să nu se îngrașe, având masa musculară mai mare și metabolismul bazal mai mare decât partenera de cuplu.

Dacă partenera mănâncă aceeași cantitate se poate îngrășa, fiind mai ușoară și având mai puțină masă musculară.

Soluția? Bărbatul poate mânca o prăjitură întreagă, însă partenera ar trebui să mănânce doar jumătate din prăjitură.

2. La restaurant, întotdeauna porțiile sunt egale, așa că mare atenție, fiindcă porția de paste are tot atâtea calorii. La bărbat poate mai merge, dar la femei sunt prea multe calorii.

Soluția? Comandă o salată și ia de două ori din pastele partenerului, de poftă. În acest fel îl ajuți și pe el să nu mănânce mai mult decât trebuie.

3. Indiferent cât de lent este metabolismul tău, nu din cauza asta slăbești greu, ci fiindcă mănânci mai mult decât consumi și nu faci exerciții fizice.

4. Chiar dacă ai metabolism lent (arderi lente), poți accelera metabolismul prin sport și alimentație sănătoasă.

5. Femeile se gândesc mai des la mâncare decât bărbații. Când țin regim, femeile se gândesc la mâncare din 30 în 30 de minute.

6. Când țin regim, bărbații preferă carne și grăsime, femeile preferă fructe și legume. Se știe că proteina animală are cel mai ridicat efect termic (carnea este sățioasă).

7. Femeile se gândesc mai des la carbohidrați simpli decât bărbații. Fiind mai emoționale, poftesc mai des la alimentele de confort (ciocolată, înghețată, croissant, cappuccino, cocktailuri etc.).

Într-un studiu publicat în cartea „Conquering Heart Attack & Stroke”, cercetătorii au pus în fața unui grup de fete și al unui grup de băieți care nu au mâncat nimic o zi întreagă o masă plină cu alimente de confort (dulciuri, croissant, prăjituri etc.).

Le-au spus să privească la delicatese și să își învingă pofta. La bărbați, în urma scanării, creierul s-a activat mai puțin în zona emoțională, a memoriei și a motivației, comparativ cu al femeilor. Pentru bărbați a fost mai ușor să facă față poftei.

8. Multe femei preferă exercițiile aerobice, jogging, dansuri, pilates, yoga, iar bărbații preferă exercițiile cu greutăți în sala de forță.

Metabolismul muscular este mai accelerat prin antrenamentul cu greutăți și se obține o mai bună calitate musculară. Plus că se știe faptul că prin antrenament cu greutăți musculatura arde calorii mai mult timp după antrenament, spre deosebire de antrenamentul cardio.

9. Dacă sunt două persoane cu aceeași greutate, dar una are mai multă masă musculară, acea persoană va arde mai multe calorii și va avea nevoie de mai multe calorii pentru a menține greutatea.

De ce? Pentru că masa musculară arde mai multe calorii în repaus decât grăsimea.

10. Geneticul influențează modul în care este dispusă grăsimea la femei și bărbați. La bărbați, grăsimea este pusă în mare parte pe abdomen, iar grăsimea viscerală, care se află sub mușchii abdominali și pe organe, este inflamatoare și periculoasă pentru sănătate, atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor.

În schimb, la femei, grăsimea este dispusă în mare parte în jurul taliei, pe șolduri și coapse, iar în aceste zone grăsimea nu reprezintă un pericol pentru sănătate, așa cum este grăsimea viscerală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân