Proteină: cât este necesară pentru a crește masa musculară?

Dacă vrei să-ți crești masa musculară, află că proteinele au un rol extrem de important în acest proces. Iată ce cantitate de proteină este necesară.
  • Publicat:
Proteină: cât este necesară pentru a crește masa musculară?
Proteina este un macronutrien important pentru organism care joacă roluri esențiale: îmbunătățește funcțiile musculare, transportă grăsimea și oxigenul, luptă împotriva infecțiilor, depară celulele deteriorare, îmbunătățește sănătatea țesutului conjunctiv și cartilajele, menține părul și unghiile sănătoase. Proteină animală versus proteină vegetală Dacă ți-ai propus să crești masa musculară este foarte important ca în dietă să consumi suficiente proteine. Aceasta poate fi atât de origine animală, cât și de origine vegetală. Surse de proteină animală: pește carne ouă lapte și produse lactate Surse de proteină vegetală: linte fasole tofu semințe de dovleac ovăz seitan migdale tempeh quinoa năut Este alegerea ta ce tip de sursă preferi și poți beneficia de proteine chiar dacă urmezi o dietă vegană. În general, proteinele vegetale sunt bune pentru sănătate și pentru mediu, dar comparativ cu proteina animală, sursele de proteină vegetală au un efect anabolic mai mic. Alimentele vegane lipsesc complet din spectrul aminoacizilor esențiali. Câtă proteină este necesară după antrenament? Cu cât consumi mai multă proteină, cu atât mai bine. Doar pentru că mănânci sau bei un shake proteic după un antrenament, nu înseamnă că organismul o absoarbe instant. Studiile arată că 20 de grame de protienă după antrenament este suficient pentru a stimula sinteza proteinei în mușchi. Restul de proteină consumată este depozitată ca grăsime și exces de calorii. Este foarte important să consumi suficientă proteină după un antrenament, după 30 sau 60 de minute de la terminarea lui. Cel mai bun mod prin care proteina este absorbită de organism este atunci când o consumi alături de carbohidrați.

Proteina este un macronutrien important pentru organism care joacă roluri esențiale: îmbunătățește funcțiile musculare, transportă grăsimea și oxigenul, luptă împotriva infecțiilor, depară celulele deteriorare, îmbunătățește sănătatea țesutului conjunctiv și cartilajele, menține părul și unghiile sănătoase.

Proteine animale versus  proteine vegetale

Dacă ți-ai propus să crești masa musculară este foarte important ca în dietă să consumi suficiente proteine. Aceasta poate fi atât de origine animală, cât și de origine vegetală.

Surse animale:

  • pește
  • carne
  • ouă
  • lapte și produse lactate

Surse vegetale:

  • linte
  • fasole
  • tofu
  • semințe de dovleac
  • ovăz
  • seitan
  • migdale
  • tempeh
  • quinoa
  • năut

Este alegerea ta ce tip de sursă preferi și poți beneficia de proteine chiar dacă urmezi o dietă vegană. În general, proteinele vegetale sunt bune pentru sănătate și pentru mediu, dar comparativ cu proteina animală, sursele vegetale au un efect anabolic mai mic. Alimentele vegane lipsesc complet din spectrul aminoacizilor esențiali.

Câtă proteină este necesară după antrenament?

Cu cât consumi mai multă, cu atât mai bine. Doar pentru că mănânci sau bei un shake proteic după un antrenament, nu înseamnă că organismul o absoarbe instant. Studiile arată că 20 de grame după antrenament este suficient pentru a stimula sinteza proteinei în mușchi. Restul de proteină consumată este depozitată ca grăsime și exces de calorii. Este foarte important să consumi suficientă proteină după un antrenament, după 30 sau 60 de minute de la terminarea lui. Cel mai bun mod prin care proteina este absorbită de organism este atunci când o consumi alături de carbohidrați.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân