Dr. Laura Davidescu: „Procesul de îngrășare și de pierdere fiziologică a kilogramelor este diferit între cele două sexe”

Dacă procesele de prelucrare a energiei din alimente sunt încetinite, e de așteptat să avem un metabolism lent.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Dr. Laura Davidescu: „Procesul de îngrășare și de pierdere fiziologică a kilogramelor este diferit între cele două sexe”
Dr. Laura Davidescu, medic specialist Igienă, master în Nutriție și Siguranță Alimentară, consilier Metabolic Balance, make-up: Marina Chiorean, foto Sorina Andreica.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, observăm că este mai greu să dăm repede jos din kilogramele în plus. Totodată, parcă ne îngrășăm mai ușor. Toate aceste procese sunt conectate cu metabolismul, dar și cu factori de țin de genetică, vârstă și stil de viață. Și mai mult decât atât, acumularea kilogramelor în plus și apoi slăbirea depind și de sex.

Vine cu lămuriri dr. Laura Davidescu, medic specialist Igienă, master în Nutriție și Siguranță Alimentară, consilier Metabolic Balance.

CSÎD: Ne îngrășăm mai ușor pe măsură ce înaintăm în vârstă?

Dr. Laura Davidescu: Acumularea de grăsime este, într-adevăr, o problemă care apare odată cu înaintarea în vârstă.

După 30 de ani începem să pierdem din masa musculară și acumulăm grăsime

CSÎD: Deci îngrășarea și vârsta sunt conectate, nu este doar un mit…

Dr. Laura Davidescu: Nu este un mit, este un lucru dovedit științific. După 30 de ani încep să apară primele modificări ale compoziției corporale, care includ pierderea de masă musculară și creșterea acumulării de țesut gras în jurul organelor. Depinde de fiecare persoană în parte să încetinească acest proces prin schimbări ale stilului de viață.

În procesul îngrășării și slăbirii sunt implicați mulți factori

CSÎD: Se îngrașă femeile mai ușor și mai repede decât bărbații?

Dr. Laura Davidescu: Procesul de acumulare a greutății și apoi de pierdere fiziologică a kilogramelor este diferit între cele două sexe. În medie, bărbații cresc în greutate până în jurul vârstei de 55 de ani, iar apoi încep să piardă ușor din kilograme, odată cu scăderea secreției de testosteron.

La femei, acumularea de kilograme merge până spre 65 de ani, de unde și senzația că ele se îngrașă mai ușor și mai repede.

Dar, după cum spuneam, diferențele sunt foarte mari de la o persoană la alta, în funcție de alimentație, de nivelul de activitate fizică și de alți factori, precum musculatură, talie, activitate fizică, temperatura ambientală, anumite medicamente, dietă etc.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Laura Davidescu - Medic specialist igienă
Dr. Laura Davidescu este medic specialist igienă, specializat în nutriție și siguranță alimentară și consilier Metabolic Balance® certificat. Laura Davidescu este medic specialist în Igienă, specializată în Nutriție și Siguranță Alimentară la UMF “Carol Davila” din București. Este ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân