Ce este DOGA? Explică Andreea, Runnwithurdog, instructor la Paris

Practica sportivă și spirituală numită doga a pornit din Statele Unite și capătă popularitate pe tot Globul.
  • Publicat:
Ce este DOGA? Explică Andreea, Runnwithurdog, instructor la Paris
Andreea, instructor Doga, foto Runwithurdog

În oceanul de fotografii de pe instagram, am dat de niște fotografii inspiraționale și cu totul speciale. O fată frumoasă și fit aleargă cu câinele ei, face diverse forme sport încadrată de peisaje de vis alături de pătrupezi și chiar de copil. Bucuria a fost cu atât mai mare să aflu că deși locuiește de 14 ani la Paris, Andreea, de la Runwithurdog este româncă. Mai mult, ea este instructor de Doga. Am stat de vorbă cu ea pe acest subiect.

 

CSÎD: Ce este doga?

Andreea, Runwithurdog: Doga este yoga cu câinele tău. Cuvântul vine de la yoga și dog (câine în engleză).

În ce constă Doga?

CSÎD: Explică-ne în detaliu, te rugăm.

Andreea, Runwithurdog: Este o practică sportivă și spirituală prin care ne concentrăm energia în flow-uri care întăresc, fără impact, mușchii profunzi. Doga ne permite să creăm o relație de încredere cu câinele nostru, pe care îl putem integra în multe dintre posturi.

Doga, foto: www.instagram.com/runwithurdog/

CSÎD: Practic, ne antrenăm alături de cățel și folosind greutatea lui…

Andreea, Runwithurdog: Greutatea lui poate adăuga o dificultate suplimentară și deci ne ajută să ne întărim musculatura mai rapid.

Andreea făcea Doga fără să știe, câinii ei venind pe salteaua de yoga

CSÎD: Cum a început povestea ta cu doga?

Andreea, Runwithurdog: Câinii sunt animale curioase și atât de apropiate de noi că își doresc să participe la activitățile noastre. Prima oară când am scos un covor de yoga, câinii mei au venit să investigheze situația. Posturile de yoga le stârnesc curiozitatea pentru că sunt ”bizare”, rămânem nemișcați în ipostaze care nu sunt obișnuite, respirăm lent etc. Am început să fac yoga când m-am accidentat antrenându-mă pentru primul meu maraton. Și aproape în același timp am început să fac doga, fără să știu că ce făceam avea un nume și că era o adevărată disciplină. Am publicat posturile pe care le făceam cu câinii mei pe rețelele sociale și din comentarii primite de la followerși de pe continentul american am aflat că făceam doga fără să știu.

https://www.instagram.com/runwithurdog/
Doga, foto: www.instagram.com/runwithurdog/

Doga a fost inventată în Statele Unite ale Americii

CSÎD: Mai dă detalii pentru cei care au câini, poate încep să practice Doga.

Andreea, Runwithurdog: Doga presupune să „încorporăm” un câine în rutina noastră de yoga. Este o ocazie de a face un masaj câinelui nostru în timp ce menținem o postură. Este un schimb de energii, un moment de tandrețe și de partaj. În funcție de mărimea și greutatea câinelui, sunt posturi în care putem să ne sprijinim pe el, să îl ridicăm pe lăbuțele din spate sau din față pentru a-l ajuta să facă streching. Câinele nu este obligat să participe dacă nu își dorește asta. Simplul fapt de a ne concentra pe respirația noastră cu un câine alături se poate numi doga.

CSÎD: Cine a inventat această nouă disciplină?

Andreea, Runwithurdog: Persoana care a inventat doga în urmă cu 20 de ani, Suzi Titleman. Locuiește în SUA. Ea mi-a devenit profesoară.

Mai multă inspirație: https://www.instagram.com/runwithurdog/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân