Dr. Mihaela Bilic: Cum slăbim la menopauză

În acest interviu aflăm cum slăbim la menopauză de la medicul nutriționist Mihaela Bilic.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cum slăbim la menopauză este unul dintre cele mai arzătoare subiecte pentru femeile aflate în această perioadă a vieții. Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne-a explicat ce e de făcut la menopauză pentru a reuși să slăbim.

Echilibrul hormonal este cheia

Dr. Mihaela Bilic spune încă de la începutul intervenției că dacă hormonii nu sunt în echilibru, toate celelalte strădanii sunt în zadar. Și se pot naște, astfel, și frustrări că ne gândim că poate facem noi ceva greșit. Însă, adevărul este că organismul nostru ascultă mai mult de hormoni decât de rațiune.

Din păcate, metabolismul se schimbă dramatic, organismul fiind capabil să transforme în grăsimi și cele mai frugale mese. Medicul nutriționist Mihaela Bilic consideră că pre menopauza și menopauza sunt perioade nedrepte în viața unei femei. Și este important să ne păstrăm stima de sine și să nu ne blamăm prea mult pentru kilogramele în plus, care, iată, se înmulțesc din cauze hormonale. Pentru a reuși să trecem mai lin prin menopauză, Dr. Mihaela Bilic recomandă substituția hormonală. În momentul în care organismul nu mai secretă anumiți hormoni, nu putem doar prin voință să reușim să determinăm corpul să-i secrete din nou. Estrogenul ține apa și grăsimea în celule, iar lipsa lui duce la apariția ridurilor, la uscarea pielii, apar probleme la articulații, la transmiterea impulsului nervos și la tot ce înseamnă echilibru emoțional. Iar substituția hormonală poate ajuta femeile să trăiască cu demnitate această perioadă a vieții lor.

Cum slăbim la menopauză

Suntem în perioada în care mișcarea, exercițiile fizice nu mai sunt opționale, devenind obligatorii. Pentru că, spune medicul nutriționist, orice cheltuială de calorii este benefică. Pentru că în această perioadă trebuie să reducem porțiile, reducem dramatic carbohidrații și, într-un final, suntem nevoiți să reducem numărul meselor. Dacă înainte vorbeam de trei mese și (eventual) două gustări, acum ar trebui să ne mulțumim cu o singură masă.

Instinctul de supraviețuire nu ne lasă să adormim seara fără să mâncăm, iar cei care țin cură de slăbire știu că lipsa mâncării duce și la insomnie. Prin urmare, slăbirea prin înfometare nu este o soluție pentru că organismul percepe acest lucru ca pe un atentat la viață, dându-ne insomnii și o stare de agitație. Dar, cum spuneam, porțiile și numărul meselor trebuie reduse dramatic pentru a slăbi în menopauză.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Bilic - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului ...
citește mai mult