Omega 3 – combustibilul minune pentru creier

Acizii grași Omega 3 – combustibilul minune pentru creier
  • Publicat:

Acizii grași Omega 3 sunt grăsimi sănătoase, care previn apariția bolilor cardiovasculare, a bolilor autoimune, demențelor. Se spune că acizii grași Omega 3 sunt combustibilul minune pentru creier.

Ce sunt acizii grași Omega 3

Organismul are nevoie de acizi grași Omega 3 pentru o bună funcționare. Cum organismul uman nu produce aceste grăsimi ele trebuie obținute doar prin alimentație, Organizația Mondială a Sănătății ne recomandă să consumăm minim două porții de alimente bogate în acizi grași Omega 3 (de exemplu, 150 g pește sau 30 g migdale) pe săptămână.

De unde luăm Omega 3

Acizii grași Omega 3 sunt grăsimi sănătoase, care previn apariția bolilor cardiovasculare, a bolilor autoimune, demențelor.
Corpul uman nu poate produce singur acizi grași Omega 3, de aceea ei trebuie luați din alimente.

Sunt 3 tipuri de omega 3, două dintre ele, cele mai bune, se găsesc în pește.Al treilea tip de acizi grași omega 3 se găsește în nuci, semințe și verdețuri cu frunze de culoare închisă.

Acizi grași Omega 3 sunt esențiali pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular. Omega 3 este responsabil cu reducerea nivelului de trigliceride și previne acumularea de grăsimi de vasele de sânge.

Omega 3 – combustibilul minune pentru creier

Consumul de pește, broccoli, nuci, semințe și soia verde ajută la reglarea ritmului cardiac.
Dacă aveți tensiune arterială mărită, evitați consumul de pește sărat și alegeți pește proaspăt, de dimensiuni mici, de captură.
Studiile arată că un nivel ridicat de omega 3 poate diminua inflamațiile și durerea provocate de artrita reumatoidă.
Acizii grași omega 3 sunt esențiali pentru prevenirea depresiei și îmbunătățesc performanțele copiilor.

Acizi grași omega 3 – ajutor în menținerea siluetei

Consumul de alimente bogate în acizi grași Omega 3 este important și atunci când vine vorba de pierderea kilogramelor în plus. Aceste grăsimi sănătoase oferă sațietate și ajută la eliminarea grăsimii viscerale (de pe burtă) care poate pune în pericol sănătatea. De asemenea, acizii grași Omega 3 pot să determine organismul să ardă mai multe grăsimi în locul clasicilor carbohidrați (bineînțeles pentru ca acest lucru să se întâmple este necesar să consumi mai puțin carbohidrați). Cu alte cuvinte, consumul de alimente bogate în acizi grași Omega 3 sau luarea de suplimente alimentare are un efect benefic pentru metabolism, accelerând arderile; rezultatele asupra taliei vor apărea în doar câteva săptămâni.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News