Alina Tanasă, blogger și influencer: Glutenul este ca un lipici în intestine. Am renunțat la el de 2 ani

  • Publicat:
Alina Tanasă, blogger și influencer: Glutenul este ca un lipici în intestine. Am renunțat la el de 2 ani
Alina Tanasă a dezvăluit că a renunțat la gluten de 2 ani, după ce a fost diagnosticată cu o boală autoimună.

Alina Tanasă, blogger și influecer, a dezvăluit în cadrul unui interviu CSID, că a renunțat la gluten de 2 ani, după ce a fost diagnosticată cu boala autoimună Hashimoto.

„Eu m-am lăsat de gluten acum vreo 2 ani de zile, nu 100%, e foarte greu să renunți la gluten 100%, poate la fel e și la zahăr. Eu am Hashimoto și persoanele care au boli autoimune ar trebui să renunțe la gluten pentru că acesta inflamează. Chiar dacă nu ai intoleranță și nu îți face neapărat rău”, a spus Alina Tanasă.

Chiar dacă efectul renunțării la gluten nu apare imediat, după o perioadă mai lungă, rezultatul se vede pe analizele de sânge, potrivit Alinei Tanasă.

„Eu am observat că dacă renunț la gluten și nu mănânc o perioadă de timp mai mult gluten, numărul hormonilor TSH scade, deci înseamnă că ne face bine pe bune că renunțăm la el.

Noi vrem să vedem mereu efectele acum. Renunță mult timp la gluten și apoi vedem rezultatele”, adaugă bloggerița.

„Glutenul stă în intestine ani de zile, este ca un lipici”

„În 6 luni de zile de neconsumat gluten el se elimină din corp. Ca să nu mai spun că sunt foarte multe creme pe care le folosim care conțin gluten”, spune invitata în cadrul unui webinar CSID.

„În momentul în care renunțăm la gluten și facem o cură cu apă – ați auzit că sunt la modă – și ne facem clismă și tu nemâncând nimic, tot elimini din corpul tău gluten. De ce? Pentru că acel gluten este lipit de intestine, stă ani de zile acolo. El este un lipici care se lipește de intestine”, explică Alina Tanasă.

În ceea ce privește alternativele glutenului, invitata a declarat că e greu pentru că trebuie să renunți la pizza, însă pentru paste există multe variante pe piață fără gluten și că o opțiune bună este, de asemenea, orezul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”