Boala inflamatorie a intestinelor, asociată cu un consum crescut de carne procesată

O dietă bogată în carne procesată şi acizi graşi Omega 6 sunt asociate cu prezenţa bolii inflamatorii intestinale (BII), un grup de tulburări ce apar în urma consumului de alimente iritante şi care fac ca intestinele să se inflameze şi să se înroşească.
Boala inflamatorie a intestinelor, asociată cu un consum crescut de carne procesată

O dietă bogată în carne procesată şi acizi graşi Omega 6 sunt asociate cu prezenţa bolii inflamatorii intestinale (BII), un grup de tulburări ce apar în urma consumului de alimente iritante şi care fac ca intestinele să se inflameze şi să se înroşească.

Cele două tipuri de afecţiuni asociate cu consumul de carne procesată şi alimente bogate în acizi graşi Omega 6 sunt boala Crohn şi colita ulcerativă.

În vreme ce boala Crohn afectează orice porţiune a tractului intestinal, de la cavitatea bucală şi până la anus (cel mai adesea, însă, afectează intestinul subţire şi colonul), colita ulcerativă afectează doar la nivelul intestinului gros.

Persoanele cele mai predispuse acestor probleme sunt cele care consumă din plin grăsimi fie saturate, fie mononesaturate sau polinesaturate. Consumul crescut de alimente bogate în vitamina D, fructe şi legume reduce însă acest risc.