Cum să nu te îngrași în vacanță și cum scapi de celulită – sfaturi de la Carmen Brumă

  • Publicat:

Nu știi cum să procedezi ca să nu te îngrași în vacanță, când tentațiile sunt la tot pasul? Carmen Brumă are o strategie eficientă în 3 pași simpli care o ajută să își mențină silueta chiar și în concediu, când răsfățul vine la pachet deseori cu plăceri culinare care îngrașă.

De-a lungul timpului am experimentat mai multe strategii astfel încât să nu-mi anulez eforturile de până atunci, dar în același timp să mă bucur de concediu și să nu-mi refuz nicio plăcere… poate doar să o amân puțin, scrie pe Instagram Carmen Brumă, Fitness & Nutritional Coach.

Iată care sunt cele 3 sfaturi oferite de Carmen Brumă – testate și eficiente – ca să nu te îngrași în vacanță.

Reguli ca să nu te îngrași în vacanță

1. Întotdeauna fac mișcare în vacanță.

Nu e o corvoadă, e o plăcere la care nu renunț. Pot să o fac oriunde, în camera de hotel, în aer liber și nu am nevoie de niciun echipament sofisticat. Mă folosesc de scaune, pat, canapea, prosop, perete, geamantan etc. Găsiți pe canalul meu de Youtube o mulțime de exemple.

Antrenamentele din programele mele sunt foarte potrivite pentru că pot fi făcute oriunde, în orice fel de spațiu.

O caracteristică importantă este faptul că niciun antrenament nu durează mai mult de 20 de minute și îți lucrează toate grupele de mușchi principale.

2. Mănânc alimentele periculoase pentru siluetă în prima parte a zilei, până la ora 15-16. 

La început mi se părea un pic ciudat să mănânc înghețată sau amandine la micul dejun, dar m-am obișnuit imediat, spune Carmen Brumă.

3. Masa de seară conține alimente ușoare și puțini carbohidrați, de genul pâine, orez, cartofi etc.

De cele mai multe ori aleg o friptură (pui, pește, vită, mușchi de porc) cu legume proaspete (fără sosuri).

Întotdeauna este cea mai sigură combinație, pentru că are un grad mare de sațietate și nu îngrașă (presupunem că nu mănânci 1 kilogram de carne).

10 reguli pentru a reduce celulita

Pentru că vara înseamnă mare, soare, plajă și mai multă piele expusă, Carmen Brumă oferă și câteva sfaturi pentru reducerea celulitei. Dar atenție, este necesar să respecți următoarele reguli alimentare cel puțin 6 săptămâni:

  1. Elimină complet zahărul și dulciurile
  2. Elimină alcoolul
  3. După ora 18, mănâncă doar carne slabă cu legume proaspete
  4. Elimină soia, mezelurile, prăjelile
  5. Mănâncă proteine slabe la fiecare masă
  6. Fă mișcare, de preferat antrenamente de tip HIIT și variază exercițiile
  7. Nu ronțăi între mese, chiar dacă e vorba de alimente sănătoase. Limitează-te la 3 mese principale și 2 gustări, doar dacă simți nevoia
  8. Bea multă apă, 45 ml apă/kg corp
  9. Nu fuma – nicotina are efect vasoconstrictor asupra capilarelor, scade circulația și drenajul limfatic la nivelul pielii și favorizează apariția celulitei
  10. Crește aportul de lecitină și acizi grași esențiali Omega 3. În mod natural se găsesc în gălbenuș de ou, pește gras, sardine, nuci sau poți folosi varianta suplimentelor. Tot din categoria suplimentelor sunt de ajutor cele cu acid hialuronic și colagen, scrie Carmen Brumă pe site-ul ei.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân