Cum ajută drenajul limfatic la remodelarea corporală

Andreea Suciu, specialist în estetică și remodelare corporală, ne-a explicat cum funcționează drenajul limfatic în procesul de slăbire.
  • Publicat:

Suntem înconjurați de numeroase metode prin care putem scăpa de kilogramele în plus, iar unul dintre tratamentele corporale care ne pot ajuta în acest sens este drenajul limfatic. Andreea Suciu, specialist în estetică și remodelare corporală, ne-a explicat cum funcționează această terapie în procesul de slăbire și care sunt beneficiile ei.

Cum funcționează drenajul limfatic?

”În primul rând, ne relaxăm timp de 30 de minute, în timp ce acest costum activează prin presiunea pe care o exercită principalii ganglioni limfatici. Practic, limfa noastră circulă de jos în sus și curăță toate toxinele și impuritățile din organism activând această circulație limfatică. Este ideal pentru persoanele care se confruntă cu picioarele umflate, persoanele care au retenție de apă. Cu toții stăm foarte mult pe scaun și suntem mai sedentari în această perioadă, iar drenajul limfatic vine să ne ajute în primul rând prin circulația limfei, se activează acest sistem circulator și nu mai avem depozit de toxine la nivelul organismului, dormim mai bine, ne simțim mai bine și picioarele noastre sunt mai subțiri și nu mai avem probleme cu retenția de apă”, explică specialistul.

Persoanele care au probleme grave de sănătate, precum cancer, epilepsie, tromboze, trebuie să evite acest tip de tratament, la fel și femeile însărcinate.

Chiar dacă venim la tratamente corporale pentru a ne menține silueta este ideal să ducem un stil de viață echilibrat, iar specialistul recomandă pacienților să combine un stil de viață sănătos, dar și micile plăceri ale vieții, din când în când.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult