Top 5 alimente pentru un abdomen plat

Vara este momentul în care ne expunem cel mai mult corpul. Pe lângă un bronz perfect, picioare şi braţe tonifiate, abdomenul plat este o altă ţintă importantă. Cum îl poţi obţine? Fă sport şi menţine o dietă echilibrată. Mai jos, îţi recomandăm câteva alimente care să te ajute sa ai un abdomen de invidiat.
  • Publicat:
Top 5 alimente pentru un abdomen plat

Vara este momentul în care ne expunem cel mai mult corpul.

Pe lângă un bronz perfect, picioare şi braţe tonifiate, abdomenul plat este o altă ţintă importantă. Cum îl poţi obţine?

Fă sport şi menţine o dietă echilibrată.

Mai jos, îţi recomandăm câteva alimente care să te ajute să ai un abdomen de invidiat.

Migdalele

…conţin magneziu (un mineral care ajută organismul să producă energie), vitamina E (un puternic antioxidant), proteine şi fibre.
În plus, s-a constat că blochează caloriile. „Un nivel constant al zahărului în sânge previne senzaţia de foame care te face să mănânci mai mult decât este cazul şi să iei în greutate“, spune David Katz, profesor-medic la Yale University School of Medicine. Un pumn de migdale pe zi, aproximativ 23, sunt suficiente.

Ouăle

Acestea reprezintă o sursă bogată de proteine, oferind senzaţia de saţietate. Totuşi, nu abuza, pentru că pot contribui la mărirea colesterolului.
Studiile Centrului de Cercetare Pennington Biomedical arată că atunci când oamenii consumă ouă dimineaţa, se simt mai puţin înfometaţi pe parcursul zilei, decât dacă ar consuma un mic dejun bogat în carbohidraţi.

Soia

Este bogată în antioxidanţi, fibre şi proteine. Pe lângă diferite gustări, o poţi găsi şi în varianta lichidă şi poate înlocui cu success laptele tradiţional, având un aport caloric redus.

Merele

Ştii deja zicala: „un măr pe zi ţine doctorul departe de casă“. Sunt fructele ideale în diferite diete, cunoscute pentru aportul de fibre (oferă senzaţia de saţietate) şi un plus de hidratare (conţin aproximativ 80% apă). De asemenea, reduc colesterolul şi luptă împotriva cancerului.

Fructele de pădure

Ideal e să consumi între 23 şi 35 de grame de fibre zilnic, iar fructele de pădure le conţin din plin. În plus, sunt bogate în antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi şi oferă sprijin în lupta împotriva cancerului şi te ajută să ai rezultate mai bune la exerciţiile fizice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”