Împiedică supra-alimentarea cu ajutorul enzimelor!

Ai ţinut o grămadă de diete. De la Dukan la Dash, de la Atkins la Paleo. Nici una nu pare să funcţioneze până la capăt şi, în ciuda faptului că ai pierdut câteva kilograme făcând foamea şi consumând doar apă plată o zi întreagă, tot nu ai atins complet rezultatul dorit.
  • Publicat:
Împiedică supra-alimentarea cu ajutorul enzimelor!

Ai ţinut o grămadă de diete. De la Dukan la Dash, de la Atkins la Paleo.

Nici una nu pare să funcţioneze până la capăt şi, în ciuda faptului că ai pierdut câteva kilograme făcând foamea şi consumând doar apă plată o zi întreagă, tot nu ai atins complet rezultatul dorit.

Indiferent de cât multă apă bei şi cât de mult te abţii de la dulciuri, nu e cazul să te aştepţi la o slăbire vizibilă dacă nu-ţi schimbi complet obiceiurile alimentare. Iar schimbarea nu înseamnă neapărat să schimbi cantităţile de alimente consumate, ci să consumi alimente sănătoase, săţioase, care nu vor permite senzaţia de foame mai des decât este normal.

Conform studiilor în nutriţie, este extrem de important să mănânci alimente bogate în enzime (susbtanţe de natură proteică, care catalizează reacţiile chimice din organism, având un rol esenţial în biosinteză), dacă vrei să pierzi în greutate.

Dacă vei consuma numai alimente bogate în enzime, organismul tău se va ajusta în mod natural, ajungând la greutatea cea mai potrivită pentru tine. Oamenii se îngraşă atunci când consumă alimente oxidate şi prelucrate, care şi-au pierdut toate enzimele. Simţim gheara foamei pentru că nu am consumat alimente care conţin nutrienţi cu adevărat necesari organismului – vitamine, minerale şi enzime. Şi mâncăm nu pentru că avem nevoie de mai multă mâncare, ci pentru că vrem să satisfacem un organism înnebunit după enzime şi nutrienţii în concentraţii mici – vitamine şi minerale.

Există persoane care deşi au suficiente enzime, tot simt foamea, pentru că le lipsesc micro-nutrienţii. Aceşti nutrienţi în micro-concentraţii sunt în principal vitamine şi minerale, iar în rândul lor se numără şi substanţele indispensabile numite „coenzime”, care garantează că enzimele vor funcţiona suficient de bine în organism.

Coenzima Q10 a atras în ultima vreme atenţia şi este considerată bună pentru sănătate şi pentru greutate. Totuşi, Q10 nu este singura coenzimă necesară oamenilor.

Numărul coenzimelor care ne sunt necesare este, de fapt, destul de mic. În trecut, o masă bine echilibrată ţi-ar fi furnizat întregul spectru nutriţional necesar.

Atunci când încerci să slăbeşti, trebuie să te gândeşti nu doar la cantitatea de hrană de care ai nevoie, ci şi la Cum şi Când o vei consuma. Cei mai mulţi dintre supraponderali nu mestecă mâncarea cum trebuie. Din această cauză, ei îşi consumă mâncarea mai repede, mărind nivelul zahărului din sânge. Centrul nervos care semnalează saţietatea nu are timp să-ţi comunice că eşti plin şi rezultatul va fi supra-alimentaţia. Prin simpla mestecare a fiecărei îmbucături de 30-50 de ori, vei începe să mănânci mai puţin, în mod firesc.

Aşadar, dacă vei consuma alimente bogate în enzime într-un mod adecvat şi dacă vei bea cantităţiile necesare de lichide în fiecare zi, nu va mai fi nevoie să recurgi la un regim drastic de slăbire niciodată. Organismul tău se va ajusta de unul singur la greutatea lui optimă!

Sursa: „Enzima miracol”, Dr. Hiromi Shinya

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân