Alimentul care pune piedică poftei de dulce și ajută la slăbit. 3 lingurițe pe zi sunt de ajuns!

  • Publicat:
Alimentul care pune piedică poftei de dulce și ajută la slăbit. 3 lingurițe pe zi sunt de ajuns!
Foto: Shutterstock

Dacă îţi place să mănânci sănătos şi vrei să încerci alimente noi şi delicioase care te pot ajuta să slăbeşti, seminţele de cânepă decorticate (fără coajă) ar putea fi alegerea ideală. Acestea au un gust plăcut de nucă şi sunt mai uşor de digerat.

Seminţele de cânepă decorticate sunt bogate în proteine și acizi graşi, dar au foarte puțini carbohidraţi. Acestea se degradează mai uşor în contact cu aerul, motiv pentru care se recomandă păstrarea lor la frigider.

Iată 3 motive pentru care seminţele de cânepă decorticate te-ar putea ajuta să obţii greutatea dorită!

Seminţe mici, aport uriaş de proteine

Semințele de cânepă conţin mai multă proteină decât carnea şi ouăle. Proteina din ele este completă și mult mai ușor digerabilă decât proteina de soia.

Trei linguriţe de seminţe de cânepă decorticate îți oferă 10 grame de proteine. Mai mult, conţin toţi aminoacizi esenţiali – Omega 3, 6, 9 – într-o proporție perfectă, mult mai mult decât seminţele de in, de exemplu. Bogate în vitamine E, semințele de cânepă conțin totodată și calciu, fier, magneziu și zinc.

Proteinele îţi furnizează energie şi ţin sub control nivelul glicemiei, ceea ce previne binecunoscuta poftă de ceva dulce. Ţinând cont că intervalul de câteva ore dintre mesele principale tinde să fie momentul în care gustările nesănătoase par cele mai apetisante, seminţele de cânepă pot fi de ajutor. Adaugă-le în iaurtul de la micul dejun, în salate, supe şi chiar în sandvişuri pentru mai multă energie!

Semințele de cânepă au foarte puţini carbohidraţi

Dacă încerci să limitezi consumul de carbohidraţi, seminţele decorticate de cânepă sunt o alternativă foarte bună. Trei linguriţe de seminţe conţin doar 2 grame de carbohidraţi şi pot înlocui cu succes fulgii de ovăz la micul dejun.

Presărate peste pâine prăjită sau banane, aceste semințe ajută la menţinerea stării de bine şi îţi dau energie. Conţin mai puţini carbohidraţi şi calorii decât untul de arahide sau de migdale!

Sursă excelentă de grăsimi sănătoase

Deşi seminţele de cânepă decorticate nu sunt o sursă bună de fibre, compensează prin conţinutul ridicat de grăsimi sănătoase şi acizi graşi Omega 3, necesari organismului pentru a asigura senzaţia de saţietate.

Dacă nu simţi că îţi este foame vei mânca mai puţin şi vei pierde din kilogramele nedorite! Adaugă-le în smoothie, în iaurt sau chiar în humus pentru a te bucura de beneficiile lor!

Seminţele de cânepă sunt bune şi pentru persoanele care suferă de artrită, hipertensiune sau au un nivel crescut al colesterolului în sânge, boli cardiovasculare, acnee, eczeme, probleme intestinale, constipaţie, obezitate sau afecţiuni ale prostatei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”