5 alimente pe care trebuie să le consumi pentru a scăpa de balonare

Deşi există numeroase suplimente care pot contracara acest efect neplăcut, poţi apela şi la anumite alimente. Iată ce trebuie să mănânci pentru a scăpa de balonare!
  • Publicat:
5 alimente pe care trebuie să le consumi pentru a scăpa de balonare

Mesele îmbelşugate, dar şi anumite alimente considerate sănătoase (broccoli, varza de Bruxelles, varza), precum şi mâncatul pe fugă pot cauza balonare.

Deşi există numeroase suplimente care pot contracara acest efect neplăcut, poţi apela şi la anumite alimente. Iată ce trebuie să mănânci pentru a scăpa de balonare!

Banane – O singură banană conţine 400 mg de potasiu, care ajută la eliminarea retenţiei de apă din organism şi astfel la uşurarea senzaţiei de balonare. Chiar dacă ai auzit că bananele constipă, acest lucru este doar pe jumătate adevărat: doar cele care nu sunt coapte suficient au acest efect advers. Bananele sunt pline de fibre, care ameliorează tranzitul intestinal şi stimulează digestia.

Varză kimchi (sau varză murată) – Prin fermentare, varza murată capătă numeroase proprietăţi benefice pentru digestie, datorită probioticelor, acele bacterii „prietenoase” cu stomacul. Consumă o salată de varză murată şi balonarea va dispărea ca prin minune.

Frunze de păpădie – O salată de frunze de păpădie este excelentă pentru a scăpa de abdomenul umflat, datorită bogăţiei de fibre conţinute, dar şi a substanţelor cu efect detoxifiant din aceste plante. 

Sparanghel – Această legumă conţine inulină, un nutrient esenţial pentru buna funcţionare a digestiei, care îmbunătăţeşte absorbţia vitaminelor şi a mineralelor din alimentaţie şi scade riscul de cancer de colon. De asemenea, sparanghelul este un bun diuretic, deci te ajută să elimini apa în exces din ţesuturi, care cauzează balonarea. 

Anghinare – este o legumă bogată în fibre, care conferă rapid senzaţia de saţietate şi stimulează tranzitul intestinal. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân