Vrei sa slabesti? Fa sport dimineata!

Sa-ti faci timp pentru sport in ciuda programului superaglomerat pe care il ai pare un vis frumos. Cei mai multi romani sedentari se plang ca nu fac miscare din cauza programului incarcat de la serviciu.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vrei sa slabesti? Fa sport dimineata!
Vrei sa slabesti? Fa sport dimineata!

Sa-ti faci timp pentru sport in ciuda programului superaglomerat pe care il ai pare un vis frumos. Cei mai multi romani sedentari se plang ca nu fac miscare din cauza programului incarcat de la serviciu. Iar multi dintre cei care renunta sa mai mearga la sala de sport dau vina pe oboseala care ii ajunge seara. Am stat de vorba cu un expert intr-ale slabitului – Emanuil Rednic antrenor de spinnig si maratonist, care a reusit sa slabeasca in urma cu cativa ani 44 de kg.

CSID: Care este cel mai indicat moment al zilei pentru a face sport, atunci cand vrem sa slabim?
Emanuil Rednic: Orice moment e preferabil pentru orice activitate sportiva, dar daca suntem la inceput e recomandabil dimineata, corpul fiind capabil sa mentina un tonus ridicat pe tot parcursul zilei. Din cauza programului pe care foarte multi din noi il avem, ajungem sa alocam timp pentru miscare, seara. Suntem obositi, extenuati si fortam corpul prea mult.

Un sfat pe care-l dau tot timpul: dupa orice activitate sportiva, minim o ora trebuie sa consumam doar lichide, fresh-uri. Absolut deloc mancare solida in acest interval! Am intalnit foarte multe cazuri cand oamenii pun in greutate, din cauza frecventarii salilor de sport seara. Revin acasa, pofta de mancare este crescuta si mananca. De preferabil e sa urmam cursul soarelui, omul in blana, cum imi place mie sa-i zic, se trezea dimineata devreme, facea miscare, alerga dupa vanat, alerga sa nu fie vanat si cand noaptea venea, el era inapoi in pestera. Omul modern si-a stricat bioritmul, noaptea e zi si invers pentru el.

CSID: Care sunt avantajele sportului de dimineata?
Emanuil Rednic: Energie foarte mare in timpul zilei, un tonus ridicat. O ora de sport dimineata face cat 2-3 seara. Riscul mai mic in cresterea in greutate, caci corpul este in plinadinamica si consumul de energie ce reiese din urma alimentatiei mult mai accentuat decat in timpul serii, respectiv al noptii. Din punct de vedere psihic, esti mult mai motivat, focusat, pozitiv pe toata durata zilei, daca incepi dimineata cu sport.

Pont CSID: Multe sali de sport au abonamente cu pret redus pentru cei care le frecventeaza dimineata!

Citeste si cum pot slabi adolescentii!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”