Exercițiul banal prin care acest bărbat a slăbit 71 de kilograme în doi ani

Un antreprenor de origine indiană, în vârstă de 53 de ani, care suferea de obezitate și a ajuns la spital de urgență din cauza palpitațiilor.
  • Publicat:

Un antreprenor de origine indiană, în vârstă de 53 de ani, care suferea de obezitate și a ajuns la spital de urgență din cauza palpitațiilor, a reușit să slăbească 71 de kilograme în doi ani.

„Mă tot gândeam că „într-o zi o să slăbesc și o să fiu fit”, până când într-o zi am ajuns la urgențe. Îmi amintesc perfect momentul, când stăteam pe patul de spital și am luat decizia să am grijă de sănătatea mea”, a povestit Dhruv Agarwala pentru South China Morning Post.

În luna februarie a anului 2021, Agarwala cântărea 151 de kilograme, iar în februarie 2023, bărbatul din Singapore a ajuns să slăbească 71 de kilograme, trecând de la tricourile 3XL la mărimea M.

„Mi-am luat toate medicamentele până în noiembrie 2021. Colesterolul și tensiunea sunt perfect normale acum și nu mai am apnee de somn și nici pre-diabet”, a povestit Agarwala pentru un ziar din Hong Kong.

Sursa de inspirație a bărbatului a fost fizicul tenismenului Roger Federer, în vârstă de 42 de ani. Agarwala a început să participe la sesiuni de antrenament de forță, cu exerciții de pushing și pulling (n.r.- tracțiuni și flotări), de trei ori pe săptămână și să facă cel puțin 12.000 de pași pe zi.

Publicația Men’s Health susține că exercițiile de pushing și pulling sunt secretul pentru creșterea masei musculare și arderea grăsimilor, fără durere, iar asta pentru că lucrează cvadricepsul, bicepsul femural, mușchiul gluteal și gambele, dar și abdomenul. Totodată este și un exercițiu cardio fantastic pentru că implică tot corpul și crește pulsul, rezultând arderea mai multor calorii, un mod excelent pentru a-ți îmbunătăți anduranța și a-ți pune sistemul cardiovascular în mișcare.

Pe lângă mișcare, bărbatul a făcut și câteva schimbări în dietă. Mai exact, a renunțat la alcool și a consumat mai puțin de 1700 calorii pe zi.

„Am realizat că pot mânca tot ce vreau câtă vreme am control asupra porțiilor”, a povestit bărbatul de origine indiană în publicația menționată.

Acesta spune că în prezent consumă cel puțin 120g de proteină, alături de legume gătite, iar puiul la grill și peștele sunt printre principalele sale alegeri din meniu.

Foto: Instagram

Surse:

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân