Cozy cardio – cea mai nouă tendință în materie de sport. Tu ai încerca?

Cozy cardio este cel mai nou trend în materie de sport. Află mai jos despre ce este vorba!
  • Publicat:
Cozy cardio - cea mai nouă tendință în materie de sport. Tu ai încerca?

Îți e teamă de exercițiile cardio? La fel și lui Hope Zuckerbrow. Efortul ei de a transforma fitness-ul într-un „moment meditativ și de iubire de sine” a devenit o tendință care s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare. Tânăra a devenit o sursă de inspirație în ceea ce privește fenomenul cunoscut în SUA drept „cozy cardio„.

„Cu toții avem această idee în cap că antrenamentul este foarte intens. Te duci la sală și porți sutienul sport și toate chestiile astea”, spune ea pentru TODAY.com.
„Și nu cred că cineva ne-a spus vreodată, hei, să-ți miști corpul în timp ce te uiți la televizor în pijamale, acasă.”

Ce presupune „cozy cardio”?

Pentru a practica cozy cardio ai nevoie de:

  • Un spațiu confortabil
  • O băutură gustoasă — pentru Zuckerbrow este o cafea proteică și apă
  • O emisiune TV, un film sau un podcast
  • Mișcare ușoară, cu impact redus, care te face să te simți bine și confortabil

Tănăra se trezește adesea înainte de zorii zilei din cauza job-ului pe care partenerul ei de viață îl are. Astfel, lui Zuckerbrow i-a venit ideea într-o dimineață când nu a mai putut să adoarmă

„Aveam deja cafea în mână, aveam pijamalele pe mine, evident, și serialul TV preferat, dar îmi doream foarte mult să-mi mișc corpul”, își amintește ea.

„Așa că început să merg pe banda de alergat și mi-am scos camera pentru TikTok. Am scris „Cardio… dar confortabil”. Și astfel s-a născut „cardio confortabil”.

Primul videoclip a strâns aproape 2 milioane de vizualizări și a dat naștere unei serii de succes care a inspirat mii de utilizatori să se miște. Zuckerbrow este acum în proces de înregistrare a termenului și de a-și crea proprile produse.

Dar, pe lângă valul de feedback pozitiv, ea a avut parte și de un val uriaș de critici, în principal din partea celor care susțin că acest tip de excerciții fizice nu este atât de riguros pe cât ar trebui.

„Cozy cardio”: Schimbarea mentalității despre fitness

Aceasta este o luptă pe care psihoterapeutul Charlotte Fox Weber, autoarea cărții „Spune-mi ce vrei”, o vede adesea în practica ei.

„Mulți oameni sunt perfecționiști în ceea ce privește ceva precum exercițiile fizice, unde există această fantezie a sinelui care va face totul 100%.  Cozy cardio înseamnă „începi să faci sport de acolo de unde ești, mai degrabă decât crearea unei așteptări a circumstanțelor ideale”, spune Weber.

Weber vede „o mulțime de clienți cu probleme corporale”. Pentru ei, abilitatea de a face exerciții într-un mod care este de fapt plăcut „ajută atunci când simți că nu vrei să fii expus”, mai spune ea.

Beneficiile pentru sănătate

Experții sunt de acord: Zuckerbrow face mișcare, indiferent de ce spun gurile rele.

„Acest videoclip de pe Tiktok este cu adevărat reconfortant”, spune Denise Chakoian, proprietarul și fondatorul CORE Cycle.Fitness.Lagree.

Chakoian este o supraviețuitoare a cancerului, care s-a bazat pe exerciții fizice pentru a-și menține corpul puternic și energia ridicată în timpul chimioterapiei. Această experiență a inspirat-o să devină specialist certificat în exerciții în perioada tratamentelor împotriva cancerului.

 „La orice atlet, recuperarea ta este la fel de importantă ca și antrenamentele”, spune ea. „Trupurile noastre sunt incredibile. Cu toate acestea, vor ajunge într-un punct în care vă vor spune că este suficient.”

Chakoian crede că antrenamentele de tip cozy cardio pot fi grozave pentru perioada de recuperare.

„Fie că faci o plimbare foarte blândă în jurul blocului, fie că faci ceva în casa ta, cum ar fi întinderi de yoga, asta este de fapt util să te pregătești pentru următorul tău antrenament, poate mai mare”, spune ea.

Beneficiile pentru sănătatea mintală pot fi, de asemenea, semnificative.

„Cred că mișcarea este un medicament”, spune Zuckerbrow. „De fiecare dată când îmi pun corpul în mișcare, mă ajută cu adevărat din punct de vedere mental.”

Cum să încorporezi cozy cardio în rutina ta

Pe măsură ce urmăritorii de pe rețelele de socializare continuă să fie inspirați de această tendință, Zuckerbrow este încântată că tot mai multe persoană adoptă acest stil de mișcare

„Vreau ca oamenii să știe că acest lucru nu este ceva ce trebuie să faci la 5 a.m. Puteți face cozy cardio după-amiaza sau noaptea. Cozy cardio este despre orice te face să te simți mai bine și să găsești puțin timp pentru tine, ori de câte ori poți.”, a mai mărturisit tânăra.

 

Sursă foto: Studio Romantic / Shutterstock

Surse:

https://www.today.com/health/diet-fitness/cozy-cardio-workout-tiktok-trend-rcna123870

@hope_zuckerbrow

Replying to @𝒜𝒹𝓇𝒾𝒶𝓃𝒶𝓑𝓪𝓾𝓽𝓲𝓼𝓽𝓪

♬ original sound – hope

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being