Bolile cardiovasculare, principala cauză de deces în România: „La fiecare 30 de minute, un român moare din cauza unui infarct”

  • Publicat:
Bolile cardiovasculare, principala cauză de deces în România: „La fiecare 30 de minute, un român moare din cauza unui infarct”

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în țara noastră. 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional sunt din cauza acestor probleme de sănătate.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, contribuind cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional, conform declaraţiilor consilierului prezidenţial Diana Păun. Aceasta a subliniat că în fiecare 30 de minute un român moare în urma unui infarct.

„În România, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a deceselor… Media în România este de 109 decese la 100.000 de locuitori, în comparaţie cu media Uniunii Europene de 44. (…) Aceste boli sunt cauza principală a deceselor în România, contribuind cu peste jumătate din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional. La fiecare 30 de minute, un român moare din cauza unui infarct. (…) Trebuie să luăm în considerare şi consecinţele economice şi sociale semnificative asociate gestionării acestor afecţiuni şi a dizabilităţilor pe care le provoacă”, a afirmat Păun.

Vezi AICI care sunt principalele cauze ale bolilor cardiovasculare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân