Specialiștii trag un semnal de alarmă, după ce un bărbat a fost infectat cu Covid timp de 613 zile

Autoritățile sunt în alertă, după ce un bărbat din Olanda a fost testat pozitiv cu covid, timp de 613 zile!
  • Publicat:
Specialiștii trag un semnal de alarmă, după ce un bărbat a fost infectat cu Covid timp de 613 zile

Un caz atipic a șocat lumea medicală! Un bărbat din Olanda a fost testat pozitiv cu covid, timp de 613 zile. Bărbatul a decedat în luna octombrie a anului trecut, din cauza sistemului imunitar slăbit și a altor afecțiuni preexistente. El a fost spitaizat la Amesterdam în februarie 2022, iar până la decesul său, aceasta a fost testat pozitiv la covid.

Cazuri atipice ale infectării cu covid

Aceasta nu este singurul caz de acest fel. De la începutul pandemiei și până în prezent, au mai fost raportate cazuri de infecții prelungite, la persoanele cu un sistem imunitar precar. Situația se explică prin faptul că un sistem imunitar slăbit nu are toate capacitățile necesare de a lupta în mod adecvat contra virusului.

Toate cazurile de acest fel vor fi prezentate de echipa de cercetători condusă de Magda Vergouwe de la Universitatea Amesterdam, în cadrul unui congres al Societății europene pentru microbiologie clinică și boli infecționase. Congresul va avea loc în perioada 27-30 aprilie, la Barcelona.

Cazul bărbatului infectat pentru 613 zile cu covid este unul care a atras interesul cercetătorilor. Se consideră că virusul poate suferi mutații, la persoanele care sunt infectate pe perioade lungi de timp.

Cercetătorii care au investigat cazul bărbatului din Olanda au colectat peste 50 de mutații ale coronavirusului, iar unele dintre acestea ar permite virusului să ocolească bariera imunitară.
Mai mult, la 21 de zile de la infectare, bărbatului i-a fost administrat un medicament anti-coronavirus. Virusul a opus rezistență la tratamentul aplicat.

Bărbatul a murit din cauza afecțiunilor preexistente

Din păcate, bărbatul a murit anul trecut. Din datele existente, aceasta nu a infectat nicio altă persoană cu versiunea mutantă de covid cu care a fost infectat.

„Acest caz scoate în evidenţă riscul unor noi variante SARS-CoV-2 care trec de bariera imunitară şi apar la pacienţii cu un sistem imunitar compromis”, au spus cercetătorii în comunicatul de presă.

Mai mult, cercetătorii consideră că dezvoltarea excesivă a virusului la un pacient ar putea conduce la apariția unor variante unice ale mutațiilor de covid.

Persoanele cu sistem imunitar scăzut trebuie atent monitorizate, pentru că riscul de apariție a variantelor mai puternice la tratamentele anti-covid este unul cât se poate de real.

Sursă foto – Fotomay / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an
Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an
Coaja de banană, folosită ca „botox natural” | Ce spun specialiștii
Coaja de banană, folosită ca „botox natural” | Ce spun specialiștii