Numărul exact de pași pe care trebuie să îi faci în fiecare zi ca să trăiești mai mult!

Află exact câți pași trebuie să faci pe zi ca să reduci riscul apariției bolilor de inimă și să trăiești mai mult.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Numărul exact de pași pe care trebuie să îi faci în fiecare zi ca să trăiești mai mult!
Află exact câți pași trebuie să faci pe zi ca să reduci riscul apariției bolilor de inimă și să trăiești mai mult.

Știm cu toții că mersul pe jos este foarte benefic pentru sănătatea noastră și că numărul recomandat de pași pe care ar trebui să îi facem zilnic este de 10.000.

Doar că acest număr care s-a înrădăcinat în cultura urbană de pe întreaga planetă a fost ales cumva aleatoriu, proveniența sa avându-și sursa într-o campanie de marketing japoneză care a avut un succes răsunător la mijlocul anilor ’60.

Mai precis, o companie cu profil tehnologic promova spre comercializare primul ceas care contoriza numărul de pași.

Însă, studii recente, publicate în JAMA Network Open, au descoperit și atestat că doar 8.000 de pași pe zi (măcar de trei ori pe săptămână) pot reduce riscul apariției bolilor de inimă și, ca o consecință directă, acela de a muri prematur.

Mersul a 8.000 de pași pe zi (de trei ori pe săptămână) poate reduce riscul de a muri prematur.

De fapt, chiar și numai o rutină de exerciții fizice modestă și un număr de 8.000 de pași parcurși o zi dau două pe săptămână reduce semnificativ șansele de a suferi afecțiuni fatale, susțin cercetătorii japonezi.

Pentru a susține această teză, ei au analizat activitatea fizică și numărul de pași pe care îl realizează zilnic a peste 3.000 de americani adulți, din 2005 până-n 2019, identificând cum anume le-a afectat numărul pașilor sănătatea pe termen lung.

În intervalul a 14 ani, cei care au îndeplinit obiectivul de 8.000 de pași pe zi în decursul a trei zile, sau mai mult, au prezentat cu 16% mai puține șanse de a muri din cauza bolilor de inimă.

Dr. Kosuke Inoue, de la Universitatea Kyoto din Japonia, a declarat:

„Oamenii pot beneficia de beneficii substanțiale pentru sănătatea lor mergând pe jos doar câteva zile pe săptămână.”

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că cei care au mers 8.000 de pași sau mai mult timp de o zi sau două zile pe săptămână au avut cu 14,9% mai puține șanse de a muri în raport cu cei care nu au atins niciodată această limită de pași.

Un alt aspect interesant al cursului constă în faptul că persoanele care au beneficiat și mai mult de efectele mersului pe jos au fost chiar cei cu vârsta de 65 de ani și peste 65 de ani.

Un studiu anterior publicat în februarie 2013, în British Journal of Sports Medicine a demonstrat, de asemenea, că doar 11 minute pe zi de activitate fizică de intensitate moderată, cum ar fi o plimbare rapidă, ar putea reduce riscul afecțiunilor precum bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și un număr mare al diferitelor tipuri de cancer. Descoperă aici studiul „Doar 11 minute de exerciții fizice te pot ajuta să trăiești mai mult (studiu)”.

Citește și: Câți pași trebuie să faci ca să arzi calorii și grăsimi în funcție de alimentele și băuturile pe care le-ai consumat peste zi

Citește și: Exercițiile fizice practicate regulat – antidotul pentru 5 boli mortale

Citește și: Exercițiile fizice au efecte uimitoare și asupra tenului tău

Sursă: thesun.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân