Exerciţiile fizice au efecte uimitoare şi asupra tenului tău

Antrenamente au o mulţime de beneficii pentru sănătatea ta (nicio surpriză aici!), dar pot fi bune şi pentru tenul tău
  • Publicat:
Exerciţiile fizice au efecte uimitoare şi asupra tenului tău

Antrenamente au o mulţime de beneficii pentru sănătatea ta (nicio surpriză aici!), dar pot fi bune şi pentru tenul tău. Se pare că după o sesiune serioasă de transpiraţie şi antrenamente pe bază de stretching şi vei observa schimbări vizibile şi uimitoare pentru ten – comparabile chiar cu rezultatele unor tratamente cosmetice. Sună bine, nu-i aşa?

Se pare că exerciţiile fizice nu doar îţi menţine pielea mai tânără, dar ar putea şi să amelioreze procesul de îmbătrânire la persoanele care încep să facă mişcare mai târziu în viaţă, potrivit unor noi studii.

Schimbările care se petrec la nivelul epidermei se datorează trecerii timpului şi sunt independente de efectele dăunătoare ale soarelui asupra pielii. Recent, cercetătorii de la Universitatea McMaster din Ontario au început să analizeze dacă aceste modificări sunt inevitabile. Pentru a testa această ipoteză aceştia au analizat 29 de voluntari cu vârste cuprinse între 20 şi 84 de ani. Aproape jumătate dintre ei făceau cel puţin trei ore de mişcare fizică în fiecare săptămână, în timp ce restul erau sedentari, cu mai puţin de o o oră de mişcare pe săptămână. În urma studiului, aceştia au descoperit ceva  uimitor. După vârsta de 40 de ani, atât femeile cât şi bărbaţii care făceau mişcare frecvent prezentau un strat cornos mai sănător şi un strat al epidermei mai gros. Astfel, pielea lor era mult mai apropiată la nivel de  structură de cea a unor persoane de 20-30 de ani decât mai apropiaţi de vârstă ca ei, chiar dacă aveau peste 65 de ani.

Iată câteva antrenamente care pot face minuni pentru genul tău!

Antrenament cardio de intensitate ridicată

Antrenamentul cardio de intensitate ridicată constă în alternarea perioadelor de exerciţii efectuate într-un ritm susţinut (între 30 secunde – 3 minute) cu perioade de recuperare. Este un antrenament ideal pentru cei care vor să slăbească. Perioadele intense permit arderea de calorii într-un timp record. Datorită ritmului de antrenare intens cu siguranţă vei transpira din abundenţă – acesta este modul prin care organismul tău îşi reglează temperatura şi elimina toxinele prin pori. 

Yoga

Cu siguranţă ai auzit multe lucruri despre yoga –  este excelentă pentru flexibilitate, relaxare, postură şi echilibru. Probabil cunoşti deja zicala “frumuseţea vine din interior” şi tocmai aici intervin efectele benefice ale acestei Ei bine, mai ales aspectele legate de respiraţie şi postură sunt cheie pentru tenul tău. Mai multă relaxare şi calm interior înseamnă mai puţine riduri pentru tenul tău. În plus, practica yoga include şi exerciţii  şi posturi pentru faţă şi gât. Prima problemă ce poate fi rezolvată cu yoga facială este cea a liniilor de expresie.

Pentru a obţine rezultatele dorite este nevoie de câteva luni de exerciţii zilnice, dar încă din primele zile te vei simţi mai relaxată şi binedispusă deoarece vei scăpa de tensiunea acumulată în corp.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”