Ce alimente trebuie să evite copiii la școală pentru a nu avea probleme cu dinții

A început școala, prilej numai bun să reevaluăm pachețelul cu mâncare pentru cei mici! Pe lângă faptul că trebuie să asigure energie copilului, alimentele pentru școală trebuie alese corect și pentru a preveni problemele dentare.

Recomand evitarea produselor de patiserie și a chipsurilor. Aceste alimente nu numai că sunt nocive pentru sănătate, dar pot avea efecte negative și asupra danturii, deoarece carbohidrații rămân lipiți pe suprafața dinților, cauzând în timp carii.

Alternativa sănătoasă? Introduceți în pachețelul de școală fructe și legume proaspete. Varianta ideală este reprezentată de fructele mai tari, care curăță placa bacteriană. Un astfel de exemplu este mărul.

De asemenea, evitați să îi dați copilului sucuri acidulate îndulcite care duc la apariția cariilor. Optați pentru apă sau ceaiuri neîndulcite, pentru că hidratarea este foarte importantă atât pentru dantură, cât și pentru menținerea atenției la școală.

Copiii sunt mari iubitori de dulciuri și cu greu îi putem dezvăța de acest obicei. Sfatul meu este să se clătească bine gura cu apă după consumul de ciocolată, acadele, caramele etc.

Atenție și la pixuri, creioane! Copiii au obiceiul de a interpune obiecte între dinți, care pot cauza accidente de natură dentară, fracturi sau fisuri. Înlocuiți, pe cât posibil, astfel de instrumente de scris din plastic cu unele care au un „înveliș” moale.

Dacă aveți întrebări pentru dr. Alexandru Meroiu, le puteți adresa într-un mesaj pe pagina de Instagram @doctormeroiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Alexandru Meroiu, medic stomatolog - Web-Editor
Salut! Sunt Dr. Alexandru Meroiu 👨‍🔬 și am de gând să vă redau bucuria unui zâmbet curat și sănătos! Sunt absolvent al Facultății de Medicină Dentară „Titu Maiorescu” din București și, în afara studiilor universitare, am participat de-a lungul timpului la congrese, workshop-uri ...
citește mai mult