Cum împrietenim copilul cu periuța și pasta de dinți: sfaturi pentru părinți

Pentru a nu ne confrunta la maturitate cu probleme dentare, este esențial să ne formăm încă din copilărie rutina corectă de îngrijire a dinților. Părinții trebuie să le creeze copiilor o rutină care pe parcursul timpului să devină un automatism.

Primul pas îl constituie periajul dentar. Alegeți alternative atractive pentru copii, cum ar fi o pastă de dinți cu un gust plăcut de fructe. O altă sugestie este să transformați rutina de îngrijire într-un joc, realizând periajul împreună cu cei mici.

Un alt sfat este ca pe parcursul periajului dentar, copilul să asculte muzica preferată sau să vizioneze un desen animat, pentru a atinge timpul optim de periere.

Al doilea pas, la fel de important, constă în vizitele regulate la medicul dentist, mai exact o dată la 6 luni. Acesta va examina întreaga dantură pentru a identifica posibilele probleme și a vă oferi cele mai bune rezultate, precum și practici de îngrijire orală.

Dacă aveți întrebări pentru dr. Alexandru Meroiu, le puteți adresa într-un mesaj pe pagina de Instagram @doctormeroiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Dr. Alexandru Meroiu, medic stomatolog
Dr. Alexandru Meroiu, medic stomatolog
Salut! Sunt Dr. Alexandru Meroiu 👨‍🔬 și am de gând să vă redau bucuria unui zâmbet curat și sănătos! Sunt absolvent al Facultății de Medicină Dentară „Titu Maiorescu” din București și, în afara studiilor universitare, ... citește mai mult
Alimente perfecte pentru slăbire
Alimente perfecte pentru slăbire