Cum împrietenim copilul cu periuța și pasta de dinți: sfaturi pentru părinți

  • Publicat:
  • Actualizat:

Pentru a nu ne confrunta la maturitate cu probleme dentare, este esențial să ne formăm încă din copilărie rutina corectă de îngrijire a dinților. Părinții trebuie să le creeze copiilor o rutină care pe parcursul timpului să devină un automatism.

Primul pas îl constituie periajul dentar. Alegeți alternative atractive pentru copii, cum ar fi o pastă de dinți cu un gust plăcut de fructe. O altă sugestie este să transformați rutina de îngrijire într-un joc, realizând periajul împreună cu cei mici.

Un alt sfat este ca pe parcursul periajului dentar, copilul să asculte muzica preferată sau să vizioneze un desen animat, pentru a atinge timpul optim de periere.

Al doilea pas, la fel de important, constă în vizitele regulate la medicul dentist, mai exact o dată la 6 luni. Acesta va examina întreaga dantură pentru a identifica posibilele probleme și a vă oferi cele mai bune rezultate, precum și practici de îngrijire orală.

Dacă aveți întrebări pentru dr. Alexandru Meroiu, le puteți adresa într-un mesaj pe pagina de Instagram @doctormeroiu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Alexandru Meroiu, medic stomatolog - Web-Editor
Salut! Sunt Dr. Alexandru Meroiu 👨‍🔬 și am de gând să vă redau bucuria unui zâmbet curat și sănătos! Sunt absolvent al Facultății de Medicină Dentară „Titu Maiorescu” din București și, în afara studiilor universitare, am participat de-a lungul timpului la congrese, workshop-uri ...
citește mai mult
Alimente perfecte pentru slăbire
Alimente perfecte pentru slăbire