Pasta de dinți cu efect de albire. De la alb la galben în 3 minute

  • Publicat:
  • Actualizat:

Pasta de dinți cu efect de albire nu trebuie folosită zilnic. În caz contrar, îngălbenește dinții. Da, ai citit bine, pasta cu efect de albire îngălbenește dinții!

Pasta de dinți cu efect de albire conține cărbune, care produce microabrazia smalțului.

Smalțul ni-l putem imagina ca un burete ce absoarbe coloranți. Ultimul strat al smalțului absoarbe cea mai mare cantitate de coloranți.

Prin folosirea pastei de dinți cu efect de albire eliminăm acel strat fin, creând efectul de albire a dinților.

Dacă folosim pasta de dinți pentru albire o dată sau de două ori pe zi sau o dată la 2 zile, nu numai că nu mai avem efectul dorit. Din contră, ne expunem dentina, componenta dintelui care este… galbenă. Astfel încât după o anumită perioadă vom căpăta sensibilitate dentară la rece și dinții vor fi mai galbeni.

În concluzie, dacă vrei să folosești pastă de dinți cu efect de albire, indiferent de brand, să știi că ea conține cărbune și se produce efectul menționat mai sus. Folosește-o maxim o dată pe săptămână!

Ține cu dinții de zâmbetul tău! 😁

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Alexandru Meroiu, medic stomatolog
Salut! Sunt Dr. Alexandru Meroiu 👨‍🔬 și am de gând să vă redau bucuria unui zâmbet curat și sănătos! Sunt absolvent al Facultății de Medicină Dentară „Titu Maiorescu” din București și, în afara studiilor universitare, am participat de-a lungul timpului la congrese, workshop-uri ...
citește mai mult