Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu – ce părere au stomatologii?

Oricât ne-am dori, albirea dinților acasă nu este la fel de sigură și de eficientă precum în cabinetele de stomalogie.
  • Publicat:
Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu - ce părere au stomatologii?
Dr. Alexandru Meroiu, foto arhivă

Dr. Alexandru Meroiu , medic stomatolog vorbește despre cât de eficiente sunt metodele de albire a dinților acasă. La ce riscuri își supun dantura cei care aleg în mod constant să folosească bicarbonat? Este vreun sâmbure de adevăr în faptul că bicarbonatul de sodiu albește dinții?

CSÎD: Sunt eficiente metodele tradiționale de albire a dinților acasă?

Dr. Alexandru Meroiu: Ce înțelegem prin metode tradiționale este utilizarea bicarbonatului de sodiu și a lămâii. Și nu, nu sunt eficiente.

CSÎD: Ce se întâmplă, de fapt când vrem să albim acasă dantura?

Dr. Alexandru Meroiu: Există numeroase dezavantaje în ceea ce privește albirea dinților în lipsa unui specialist, cum ar fi: rezultate întarziate față de rezultatele imediate ale albirii dentare profesionale, efectele de scurtă durată din cauza concentrației mici de peroxid de hidrogen, dar și sensibilizarea danturii.

Acasă poți risca îngălbenirea danturii

CSÎD: Spălarea dinților cu bicarbonat, sare, cărbune activ sau lămâie afectează dinții?

Dr. Alexandru Meroiu: Da! Mai ales combinate. Bicarbonatul zgârie smalțul dentar producând daune permanente! Iar lămâia este acidă, utilizată suficient timp, produce eroziunea smalțului descoperind dentina de sub care este mult mai galbenă! Deci nu numai că nu îi albește, efectul este invers și permanent!

Reguli pentru albirea corectă a dinților pe termen lung

CSÎD: De ce reguli să ținem cont atunci când vrem să albim dinții?

Dr. Alexandru Meroiu: Am primit recomandarea unui specialist ? – Este foarte important acest aspect pentru că pe dinți putem avea tartru, acesta blochează efectul de albire al smalțului de sub el. Pe acele zone vor fi pete.

  • Avem carii? – Gelul de albire demineralizează smalțul afectat accentuând avansarea cariei.
  • Cu câte nuanțe dorim să albim dinții? – Dacă țineți gelul pentru o perioadă lungă de timp, apare sensibilitatea dentară la rece, la cald, la aer etc.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân