Cum scăpăm de scrâșnitul din dinți. 3 exerciții simple pentru bruxism

  • Publicat:

Scrâșnitul din dinți sau bruxismul este o mare bătaie de cap, la propriu și la figurat. Ne dă dureri de cap, de maxilare, ne distruge smalțul dentar – și astea sunt doar câteva dintre repercusiuni. Pe termen lung, bruxismul afectează somnul, poate duce la crăparea dinților, la deplasarea lor în poziții care denaturează mușcătura normală sau chiar la apariția cariilor dentare.

Principala cauză? Stresul, sub orice formă: îngrijorare, anxietate, frustrare, nervozitate! Soluția? O gutieră special concepută în cabinetul medicului stomatolog!

3 exerciții pentru bruxism

E important să nu amâni vizita la medicul stomatolog, dar până să ajungi, poți pune în practică 3 exerciții de relaxare care pot preveni scrâșnitul din dinți și, implicit, problemele asociate.

Este indicat să faci aceste exerciții înainte de culcare. Iată în ce constau:

  • Exercițiul 1:

Întoarce capul în partea dreaptă – vei observa un mușchi numit sternocleidomastoidian care pornește de sub mandibulă (maxilarul inferior) până la claviculă. Cu palma dreaptă fă-ți un masaj timp de 30 de secunde pe toată lungimea mușchiului. După aceste 30 de secunde, întoarce capul în partea cealaltă și cu palma stângă fă-ți din nou masaj, timp de 30 de secunde, cu mișcări circulare sau ușoare frământări din degete.

  • Exercițiul 2:

La nivelul tâmplelor există mușchiul temporal. Imaginează-ți că acesta are forma unui evantai cu baza la vârful perciunilor. Strânge-ți degetele și fă-ți un masaj în această zonă, cu mișcări circulare, din spate în față sau invers, timp de 30 de secunde.

  • Exercițiul 3:

Deschide gura și vei observa un os – pe acest os este mușchiul maseter. Ține degetele ca două cârlige, deschide gura și masează de sus până jos timp de 30 de secunde.

Aceste exerciții ajută atât la ameliorarea bruxismului, cât și la definirea și tonusul mușchilor care susțin pielea și implicit frumusețea chipului.

Te vei trezi mai relaxat și luminos! Zâmbește 😁 Frumusețea e sănătate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Alexandru Meroiu, medic stomatolog
Salut! Sunt Dr. Alexandru Meroiu 👨‍🔬 și am de gând să vă redau bucuria unui zâmbet curat și sănătos! Sunt absolvent al Facultății de Medicină Dentară „Titu Maiorescu” din București și, în afara studiilor universitare, am participat de-a lungul timpului la congrese, workshop-uri ...
citește mai mult