Dr. Alexandru Meroiu: Care este cea mai sănătoasă și eficientă metodă de albire a dinților?

Cu toții ne dorim dinți mai albi, însă nu toate metodele de albire asigură sănătatea smalțului.
  • Publicat:
Dr. Alexandru Meroiu: Care este cea mai sănătoasă și eficientă metodă de albire a dinților?
Dr. Alexandru Meroiu, foto arhivă

”Cea mai eficientă metodă de albire este cea făcută în cadrul unui cabinet stomatologic. De ce?  Substanța utilizată acționează în profunzime, astfel rezultatele sunt mai rapide și de lungă durată, iar totul se derulează sub supravegherea totală a unui specialist” explică medicul stomatolog Alexandru Meroiu. Iată câteva sfaturi utile.

CSÎD: Albirea acasă vs la cabinetul stomatologic. Care sunt diferențele?

Dr. Alexandru Meroiu: Albirea făcută acasă poate fi benefică dacă ținem cont de anumite aspecte:

  • Am primit recomandarea unui specialist ? – Este foarte important acest aspect pentru că pe dinți putem avea tartru, acesta blochează efectul de albire al smalțului de sub el. Pe acele zone vor fi pete.
  • Avem carii? – Gelul de albire demineralizează smalțul afectat accentuând avansarea cariei.
  • Cu câte nuanțe dorim să albim dinții? – Dacă țineți gelul pentru o perioadă lungă de timp, apare sensibilitatea dentară la rece, la cald, la aer etc.

CSÎD: Crește sensibilitatea dinților după albirea acasă cu metode tradiționale (bicarbonat, sare, cărbune activ, lămâie)? Dar după albirea realizată în cabinetul stomatologic?

Dr. Alexandra Meroiu: După metodele făcute acasă sunt cele mai mari șanse ca sensibilitatea dentară să apară! Precum și alte probleme. Albirea făcută în cadrul clinicii poate produce o mică sensibilitate, dar șansele sunt foarte mici pentru că, repet, este făcută de un specialist.

CSÎD: Cât durează efectul de albire în cazul celei realizate în cabinet?

Dr. Alexandra Meroiu: Dacă ai o igienă bună, dar și obiceiuri de viață sănătoase, poate dura și ani. Mai exact, efectele albirii dentare profesionale se pot menține până la 2-3 ani, lucru care depinde și de perioada la care este repetată procedura.

Albirea danturii acasă poate duce la apariția petelor pe dinți dar și la afectarea smalțului

CSÎD: Produsele din comerț destinate albirii dinților (benzi de albire) sunt într-adevăr o alternativa bună?

Dr. Alexandra Meroiu: Nu, nu sunt. Nu recomand. Pot apărea pete, dungi cu aspect crețos care vor fi permanente, de asemenea, pot afecta grav smalțul dinților.  Este recomandat ca aceste proceduri să se desfășoare cu instrumente de înaltă calitate, pentru a ne bucura de un rezultat sigur și eficient.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”