Măselele de minte – rolul lor în trecut, complicațiile pe care le dau în prezent

  • Publicat:

Ca să înțelegeți rolul pe care îl au sau, mai bine spus, l-au avut măselele de minte, iată o poveste interesantă.

Strămoșii noștri nu își preparau termic mâncarea, aceasta fiind foarte greu de mestecat. Astfel, era nevoie de o musculatură puternică, de o mandibulă mare și de dinți rezistenți care să facă față acelor tipuri de alimente.

Cu trecerea timpului, mâncarea a început să fie preparată, deci a scăzut consistența ei, nu mai era atât de dură. În consecință, nu mai era nevoie de o musculatură atât de puternică.

Cum se traduce acest lucru? Mandibula și musculatura s-au micșorat, iar măselele de minte care odată erau utilizate pentru a sfărâma acele alimente dure au rămas pe arcadă.

Arcada fiind mai mică decât înainte, măselele de minte nu mai au loc în acest moment și de cele mai multe ori dau probleme.

Măselele de minte pot strâmba dinții din față, pot interfera în ceea ce privește ocluzia (mușcătura), se pot caria foarte des și foarte mult pentru că avem obișnuința de a nu le peria sau pot să erupă în poziții complet anormale.

Sunt mai multe tipuri de persoane, și anume: cele care nu mai au deloc măsele de minte (semn că au evoluat complet), persoane care încă le au dar nu prezintă nicio problemă pentru că au o mandibulă foarte mare și persoane care au măsele de minte dar nu au loc pentru ele și acestea erup în diverse poziții care favorizează apariția problemelor.

Ideal ar fi să mergi la un medic stomatolog și el să te sfătuiască ce ar trebui să faci în privința măselelor de minte.

Nu uita: ține cu dinții tăi de zâmbetul tău 😁

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Alexandru Meroiu, medic stomatolog
Salut! Sunt Dr. Alexandru Meroiu 👨‍🔬 și am de gând să vă redau bucuria unui zâmbet curat și sănătos! Sunt absolvent al Facultății de Medicină Dentară „Titu Maiorescu” din București și, în afara studiilor universitare, am participat de-a lungul timpului la congrese, workshop-uri ...
citește mai mult