Scoaterea nervului dentar – de ce este indicată, chiar dacă nu te doare nimic?

Sunt situații în care scoaterea nervului dentar (devitalizarea) este necesară, chiar dacă nu te doare nimic. În caz contrar, există riscul apariției complicațiilor.

În acest video vă răspund la 3 întrebări interesante pe care mi le-ați adresat.

De ce este necesară scoaterea nervului dentar dacă nu mă doare? 

În urma unui proces carios, s-a creat o cale de acces, o comunicare între cavitatea bucală și interiorul dintelui. Nervul a fost omorât, cauzând gangrenă pulpară, adică moartea pachetului vasculo-nervos, asociată cu bacterii provenite din exterior. Această infecție poate ajunge în os și duce la apariția complicațiilor (probleme ale sinusurilor, maxilarului etc.). Într-o astfel de situație, chiar dacă nu ne doare, este necesară scoaterea nervului dentar pentru a salva dintele și a preveni astfel de probleme.

Ce fac dacă am probleme stomatologice în timpul sarcinii?

Sfatul meu este ca înainte să decideți să rămâneți însărcinată, să vă rezolvați toate problemele dentare. Dacă totuși apar în timpul sarcinii, mergeți la un medic stomatolog pentru a vă efectua un consult. Iar dacă sunt probleme mai mari de rezolvat care necesită anestezie sau extracție, sfatul meu este să mergeți la medicul ginecolog și cu aprobarea lui să veniți la stomatolog pentru a vă trata problemele.

Durerea cauzată de măseaua de minte se extinde către amigdală și ureche – care e cauza?

Cel mai probabil este vorba despre inflamația țesuturilor din zonele adiacente, care duce la o durere iradiantă. Fie că e jos sau sus, durerea e localizată pe toată partea dreaptă sau stângă a capului. Important este să mergeți la medicul stomatolog și să vedeți care este cauza și aceasta să fie înlăturată.

Dacă ai întrebări pentru Dr. Alexandru Meroiu, îi poți scrie pe pagina de Instagram sau TikTok

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Alexandru Meroiu, medic stomatolog
Salut! Sunt Dr. Alexandru Meroiu 👨‍🔬 și am de gând să vă redau bucuria unui zâmbet curat și sănătos! Sunt absolvent al Facultății de Medicină Dentară „Titu Maiorescu” din București și, în afara studiilor universitare, am participat de-a lungul timpului la congrese, workshop-uri ...
citește mai mult
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Primele semne că ai nevoie de ochelari
Primele semne că ai nevoie de ochelari