Inflamația: remedii naturale

Există remedii naturale care pot combate inflamația, care poate fi reacția imediată a corpului la o infecție.
  • Publicat:

Inflamația poate fi combătută prin remediii naturale. Inflamația reprezintă reacția corpului la un agresor extern sau intern. În general, inflamațiile sunt clasificate în două mari categorii: cronice și acute.

Inflamația acută e, de fapt, benefică

Inflamația acuta este reacția imediată a corpului la infecție. Este semnalul că sistemul imunitar trebuie activat să lupte împotriva agresorilor. O înțepătură de insectă este urmată instant de umflarea zonei afectate, procesul constând într-un fel de „înconjurare a perimetrului‘‘, în care acumularea de lichid reprezintă demararea procesului de distrugere a eventualelor toxine sau alți agenți patogeni și de vindecare.

Febra este tot o formă de inflamație. Este rezultatul acțiunii interleukinelor, substanțe chimice secretate de globulele albe care luptă pentru a elimina un agresor bacterian. Creșterea temperaturii corporale reprezintă activarea intensă a sistemului imunitar de a secreta globule albe și de a distruge virusurile și bacteriile care nu pot trăi la temperaturi înalte.

Aceleași principii se regăsesc și în cazul echimozelor, tăieturilor minore, zgârieturilor sau chiar al febrei musculare instalate după activitate fizică intensă.

Bolile inflamatorii cronice

Cu toate că inflamația este un proces normal care are rolul de a proteja pe termen scurt organismul de boli sau infecții, dacă persistă pe termen lung, inflamația se transformă într-un pericol.
Asta pentru că sistemul imunitar este permanent în alertă, neavând capacitatea să se echilibreze, și va da rateuri, asemenea unui mecanism supus turației maxime în mod continuu.

Inflamația cronică este declanșată de factori interni și externi. Dezechilibrul hormonal, alimentația bogata în zahăr, stresul, bacterii, virusuri, bolile autoimune contribuie la instalarea inflamațiilor cronice în organism.

Simptomele inflamației cronice

Există mai multe semne prin care se poate identifica inflamația cronică. Acestea pot ține câteva luni sau câțiva ani și cu cât este inflamația tratată mai repede cu atât vor dispărea. Cele mai des întâlnite simptome sunt:

Primul pas în tratarea inflamației cronice îl reprezintă ajustarea dietei și schimbarea stilului de viață, apoi urmează tratamentul medicamentos cu antiinflamatoare. Dar există și remedii naturale la care se poate apela. Mai multe în materialul video.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult