B&B Talk: sunt fructele bune sau rele? VIDEO

În cadrul B&B Talk, jurnaliștii "Ce se întâmplă, doctore?" vorbesc despre consumul responsabil de fructe și dacă acestea sunt bune sau rele în dietă.
26.09.2020 | Beatrice Osanu

În cadrul B&B Talk, jurnaliștii „Ce se întâmplă, doctore?”, Beatrice Osanu și Bianca Poptean, încearcă să răspundă la întrebarea: sunt fructele bune sau rele?

Fructele, bune sau rele?

În ultima vreme, despre fructe s-au tot scris articole și s-au emis diverse opinii având un subiect central: sunt fructele bune sau rele? Cei care le contestă spun că sunt pline de calorii, de zahăr, că îngrașă și că ar fi bine să le evităm. Pe de altă parte, sunt voci care pledează pentru consumul de fructe. Aceasta pentru că fructele au vitamine, minerale, fibre și glucide de calitate.

Când mâncăm fructele?

O altă discuție este legată de momentul când consumăm fructele. Și aici părerile sunt împărțite: pe de o parte, se recomandă la mic dejun, desert sau la gustare. Pe de altă parte, se vehiculează regimuri alimentare bazate pe multe fructe, care le permit la orice masă.

Fructele au multe calorii?

La această întrebare, răspunsul diferă în funcție de tipul de fructe. Există fructe, precum bananele sau strugurii, care au mai multe calorii pe suta de grame, dar există și căpșunile sau fructele de pădure care au mai puține calorii.

Cum consumăm fructele?

Una dintre controverse este legată de modul cum consumăm fructele. Sunt mulți adepți ai sucurilor naturale si smoothie-urilor. Dar există și argumente împotrivă consumului de fructe sub formă lichidă.

Care sunt fructele bune?

La această întrebare, cel mai bun răspuns ar fi: fructele de sezon. Cele de import sau consumate în afara sezonului, nu au aceleași proprietăți benefice pe care le au fructele consumate la scurt timp după ce au fost culese.

Fructele pot fi consumate în orice cantitate?

Echilibrul în toate este cheia, așa că de câte ori consumăm fructe, trebuie să avem grijă să nu depășim o anumită cantitate din sortimentele preferate.

Despre toate acestea, discută în emisiunea B&B Talk Beatrice Osanu și Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”.