Boala de la nivelul cavității bucale care indică riscul de boli cardiovasculare. Nu o neglija!

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Periodontology, persoanele care suferă de periodontită au un risc mai mare de accident vascular cerebral și alte boli cardiovasculare.
  • Publicat:
Boala de la nivelul cavității bucale care indică riscul de boli cardiovasculare. Nu o neglija!
Foto: pexels / Boala de la nivelul cavității bucale care indică riscul de boli cardiovasculare. Nu o neglija!

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Există câteva modalități prin care putem reduce riscul bolilor cardiovasculare precum o dietă sănătoasă, sport timp de 150 de minute pe săptămână, renunțarea la fumat și o igienă orală corespunzătoare. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Periodontology, persoanele care suferă de periodontită au un risc mai mare de accident vascular cerebral și alte boli cardiovasculare.

Periodontită: ce este?

Clinica Mayo definește periodontita ca o infecție serioasă a gingiilor care deteriorează țesutul moale și, fără tratament, poate distruge osul care sprijină dintele. Periodontita poate cauza pierderea sau slăbirea dinților. Deși este o problemă destul de comună, aceasta poate fi prevenită. De cele mai multe ori, ea apare ca rezultat al igienei orale necorespunzătoare. Dacă dinții sunt periați de cel puțin două ori pe zi, se folosește ața dentară și se merge la controalele de rutină se pot îmbunătăți șansele de succes ale tratamentului pentru periodontită, dar se și reduc șansele de dezvoltare ale bolii.

Legătura dintre bolile de gingii și bolile cardiovasculare

Cercetătorii au urmărit cu atenție aceste legături în ultimii 20 de ani, ceea ce i-a făcut să observe corelația dintre infarct și bolile de gingii. Bolile care afectează vasele de sânge precum periodontita pot afecta și sănătatea inimii, iar asta pentru că este indicată starea generală de sănătate a individului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân