Oamenii de succes – 10 lucruri pe care le fac pentru a reuși în viață

Oamenii de succes sunt exemple remarcabile de reuşită în viaţă, dar există numeroşi oameni obişnuiţi care sunt capabili să atingă acest deziderat.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Oamenii de succes - 10 lucruri pe care le fac pentru a reuși în viață

Oamenii de succes, așa cum sunt Oprah Winfrey, Bill Gates, Mark Zuckerberg – ce crezi că au în comun aceste persoane? Ei bine, sunt exemple remarcabile de reuşită în viaţă, dar există numeroşi oameni obişnuiţi care sunt capabili să atingă acest deziderat al succesului fără a avea parte de o mediatizare intensă.

Care este secretul lor, cum au ajuns să aibă parte de lucruri bune în viaţă prin gândirea pozitivă şi inteligenţa emoţională şi, mai ales, cum putem noi, oamenii de rând, să ajungem la acea mulţumire pe toate planurile?

Dacă vrei să fii şi tu unul dintre cei pe care îi admiri şi invidiezi totodată pentru succesul răsunător de care au parte, ia aminte la următoarele 10 lucruri pe care le fac oamenii de succes şi pune-le în practică rapid.

10 lucruri pe care le fac oamenii de succes

1. Fii consevent

Oamenii hotărâţi îşi stabilesc obiective şi niciun obstacol nu le stă în calea îndeplinirii acestora. Ei se implică 100% pentru realizarea acestor scopuri şi ştiu foarte bine că diferenţa dintre oamenii de succes şi cei ghinionişti constă în consecvenţă.

2. Ai încredere în tine

Persoanele încrezătoare în propriile forţe ştiu că au control complet asupra acţiunilor lor şi nu se plâng niciodată de lucrurile care le-au pus piedici în viaţă. Pe ei nu îi vei auzi niciodată victimizându-se şi, din contră, cel mai probabil vor fi acele persoane sigure pe ele, care sunt conştiente că Eul interior este cel care face diferenţa între succes şi eşec.

3. Munceşte!

Ai cunoscut vreodată o persoană cu mega succes, dar care să fie leneşă? Cu siguranţă că nu. Adevărul este că drumul spre succes este pavat cu muncă, cea numită şi brăţară de aur. Dacă vrei să ajungi la rezultatele dorite, trebuie să te aştepţi la trezit dimineaţa devreme, culcat la ore târzii şi timp liber sacrificat. Succesul nu îţi pică pur şi simplu din cer, ci trebuie să munceşti pentru a-l obţine!

4. Înconjoară-te de oameni care îţi împărtăşesc entuziasmul

Orice om de succes are în jurul său o armată de persoane pozitive şi optimiste, care împărtăşesc aceleaşi viziuni şi ajută la creşterea capitalului de imagine, indiferent de circumstanţe. Adevărul este că atitudinea celor celor din jur este contagioasă, fie că este pozitivă ori negativă.

Nu cunoşti personal niciun om de succes? Nicio problemă, poţi citi cărţile scrise de astfel de persoane sau despre viaţa acestora, urmăreşte interviuri şi documentare şi sigur vei reuşi să furi câteva secrete.

5. Ai grijă de tine

Oamenii de succes arată şi se simt bine. Şi asta pentru că au grijă de alimentaţia lor, fac multă mişcare în timpul liber şi nu pierd nopţile în cluburi. Ceea ce duce la următorul punct…

6. Protejează-ţi sănătatea!

Sănătatea, bunul nostru cel mai de preţ,  ne ajută să facem tot ceea ce ne-am propus. Dacă avem sănătate, putem avea totul. Oamenii de succes ştiu asta şi sunt prevăzători. Ei ştiu că inevitabilele probleme medicale, mai mici sau mai mari, de care nimeni nu scapă, pot fi gestionate confortabil şi avantajos cu ajutorul unei asigurări private de sănătate.

Astfel, oamenii de succes au grijă să-şi cumpere o asigurare privată de sănătate, care, în caz de nevoie, le oferă serviciile de calitate superioară oferite de clinicile şi spitalele din sistemul privat şi încrederea că eventualele probleme medicale cu care se vor confrunta  vor fi rezolvate în mod profesionist. Ei ştiu că astfel se vor putea întoarce, refăcuţi, la familiile şi la proiectele lor.  Dacă ai între 25 şi 30 de ani şi ai planuri mari de viitor, gândeşte-te serios să-ţi cumperi o asigurare privată de sănătate! Aceasta te va ajuta să rămâi/să fii sănătos, să-ţi pui în practică proiectele şi peste alţi 25 sau 30 de ani.

7. Odihneşte-te şi încarcă-ţi bateriile

Munca este imperativă pentru obţinerea succesului, însă asta nu înseamnă că trebuie să stai la birou sau cu telefonul la ureche 24 de ore din 24. Pentru a-ți atinge obiectivele propuse, trebuie să te odihneşti corespuzător după o zi de muncă. Iar dacă ai exagerat cu munca e necesar şi recomandat să te deconectezi de la toate aspectele ce ţin de job pentru un weekend sau mai mult. Odată ce faci asta, te vei reîntoarce cu forţe proaspete şi vei fi mult mai eficient.

8. Învaţă tot timpul ceva nou

Omul cât trăieşte învaţă, iar cel care doreşte să ajungă pe culmile înalte ale succesului este cu atât mai bine să ţină cont de această zicală. Asta nu înseamnă că trebuie să termini într-o viaţă 5 facultăţi, 3 mastere şi cine ştie câte alte specializări, ci să citeşti încontinuu lucruri care te pot ajuta în dezvoltarea ta ca om. Nu degeaba se spune că cititul te ajută să devii OM.

9. Învaţă din greşeli şi asumă-ţi responsabilitatea

Riscul este un termen necunoscut pentru cei care tind să atingă succesul. Datorită încrederii nepreţuite pe care o au în ei înşişi, oamenii de succes nu vor claca atunci când fac o greşeală, ci iau partea pozitivă din ea, şi anume experienţa. În plus, îşi vor asuma responsabilitatea pentru acea greşeală şi vor şti ce să evite data viitoare. Aşa că nu-ţi fie frică să te aventurezi pe un tărâm complet necunoscut, nu te retrage în confortul specific rutinei şi alege să porneşti la drum, chiar dacă ştii că există şi riscuri ori şanse mari să faci o greşeală.

10. Învaţă să te iubeşti şi să te respecţi

Dacă tu nu ai o părere foarte bună despre tine, nici alţii nu o vor avea, iar oamenii din jurul tău te tratează aşa cum le permiţi tu. Şi întreabă-te mereu: „Dacă eu m-aş întâlni pe mine, mi-ar plăcea ce văd? Mi-ar plăcea să mă cunosc? Mi-ar plăcea să fiu prieten cu mine?”

Aşadar, acestea sunt cele 10 lucruri pe care oamenii de succes le fac pentru a ajunge acolo unde îşi doresc. Câte dintre ele ai făcut astăzi? Dacă răspunsul e mai mic de 6, atunci e cazul să îţi revizuieşti comportamentul faţă de sine şi faţă de cei din jur pentru a-ţi atinge obiectivele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”