Atrage prosperitatea înconjurându-te de oameni de succes

Neuronii-oglindă, a căror existență la nivelul cortexului cerebral a fost descoperită în anul 1996 de Giacomo Rizzolatti împreună cu echipa sa din Parma, Italia, sunt cei direct responsabili pentru evoluția noastră.
 • Publicat:
Atrage prosperitatea înconjurându-te de oameni de succes

Atrage prosperitatea luând exemplul persoanelor cu care te înconjori! Neuronii-oglindă ne-au permis de-a lungul veacurilor să învățăm rapid prin imitare, să absorbim fără efort informația în subconștient, pentru ca mai apoi să o proiectam și răspândim din nou în lume, prin propriile noastre acțiuni, prin modul de gândire și abilitățile dobândite.

În același timp, suntem suma celor 5 (sau mai multe) persoane de care ne înconjurăm în mod obișnuit, spune psihologul Laura-Maria Cojocaru. În realitate pot fi mai mulți sau mai puțini de 5, însă existența neuronilor-oglindă confirmă într-adevăr faptul că aceste persoane ajung în timp să ne definească.

Atrage prosperitatea prin „imitație”

„O vorbă din bătrâni evidențiază un aspect asemănător: spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești! Desigur, întrebarea care se naște este: cine pe cine influențează/învață?

Răspunsul este cât se poate de simplu: suntem mai ușor influențați de cantitate, de existența mai multor oameni de o anumită tipologie și de o anumită frecvență de repetare a comportamentelor, deciziilor, motivațiilor, strategiilor, obiceiurilor etc.

Ceea ce apare mai mult sau mai des cantitativ reprezintă factorul care va produce schimbarea/influența. În concluzie, ne putem ajuta de existența acestui tip de neuroni pentru a învăța să ne atingem mai ușor obiectivele de orice tip ar fie ele.

Putem învăța să ne atragem prosperitatea, abundența în viața noastră, atât pe plan profesional și financiar, cât și relațional, al sănătății, al existenței unui timp liber de calitate, al unei stări de împlinire interioară, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

În același timp, specialistul consideră că, prin intermediul sau cu ajutorul neuronilor-oglindă, putem „imita” și aduce în viața noastră strategii de succes care să ne ducă mai ușor și mai sigur la modul de viață dorit, alegând să fim mai mult timp în preajma oamenilor de la care avem ceva de învățat, care au succes cel puțin pe unul dintre planurile mari ale vieții: sănătate, relații personale, relații sociale, finanțe, timp liber de calitate.

Metoda sigură prin care atragi prosperitatea în viața ta

Cum putem să producem acest „updrade” către prosperitate? Pe cât de simplu este răspunsul, pe atât de surprinzătoare sunt rezultatele: observând la persoanele de succes de care am ales să ne înconjurăm:

 1. Modul de gândire
 2. Limbajul verbal, non-verbal și para-verbal
 3. Comportamentul
 4. Acțiunile
 5. Modalitățile de stabilire a obiectivelor
 6. Modalitățile de planificare a pașilor necesari atingerii obiectivelor
 7. Disciplina realizării pașilor necesari atingerii acestora
 8. Strategiile de succes utilizate
 9. Modalitățile de automotivare și menținere a energiei, a focusului pe obiectiv
 10. Creșterea capacităților de adaptare, de negociere, de flexibilitate (pentru o găsire mai rapidă de soluții), învățare și dezvoltare continuă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Alergia la ambrozie: diagnostic și tratament