Dietă rapidă pentru slăbit înainte de concediu

  • Publicat:
Dietă rapidă pentru slăbit înainte de concediu
Sursa foto: profimedia

Vara este una dintre cele mai savuroase perioade ale anului, însă NU și dacă te confrunți cu kilogramele în plus. Iată câteva ponturi pentru tine dacă vrei să dai câteva kilograme jos înainte de concediu!

Slăbire rapidă înainte de concediu: recomandări generale

Deși sezonul cald este foarte ofertant atunci când vine vorba de consumul de legume și fructe proaspete, ei bine, micile tentații precum înghețata sau sucurile răcoritoare pot îngreuna procesul de slăbire.

Astfel, pierderea în greutate poate fi redusă la o formulă simplă: mâncăm mai puține calorii decât consumăm și facem mișcare! Iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Potrivit specialiștilor, o dietă rapidă nu ar trebui să fie o dietă de înfometare. Meniurile cu foarte puține calorii lasă, din păcate, pofte alimentare crescute, metabolism încet și probleme de digestie, cum ar fi balonarea. Așadar, înfometarea NU este o soluție.

Dietă trebuie să fie una cât mai curată

Însă, putem face altceva. Putem să reducem numărul de calorii consumate, să evităm mâncarea de tip fast food/ junk food și majoritatea alimentelor procesate.

Dacă și tu te regăsești, optează pentru un meniu natural, bogat în alimente dietetice și proteine de bună caliate, care să te ajute să scapi de probleme precum balonarea și retenția de apă din oganism.

La micul dejun, poți alege legume de sezon (ardei, castraveți, roșii, ridichi sau dovlecei la grătar) pe care să le consumi împreună cu proteinele slabe, precum ouăle, grătarul rece de pui sau curcan, brânză slabă, peștele crud, etc.

Masa de prânz trebuie să cuprindă și aceasta legume precum mazăre, năut, linte – asezonate cu proteină (mușchi de vită, piept de curcan, somon).

Tips! Pentru a tempera poftă de dulce, poți miza pe câteva curmale/smochine vidate.

Pentru cină, poți opta pentru un preparat ușor. Peștele de apă sărată poate fi o alegere excelentă împreună cu legumele verzi (sparanghel, păstăi, broccoli sau spanac).

Menținerea hidratarii pe timpul verii este extrem de importantă

Cu temperaturi din ce în ce mai ridicate și cu mai multă activitate fizică, firește, corpul are nevoie de mai multă apă. Este fapt dovedit că apa are un rol definitoriu în procesul de slăbire.

Bea cel puțin 2,5 litri de apă pe zi, de preferință aromatizată cu lămâie, rozmarin, mentă sau castravete. Apa băută în cantitate suficientă ușurează digestia, reduce retenția și celulita, dar cel mai important, reduce balonarea și poftă de mâncare (în special de dulce, ceea ce e un plus!).

Activitatea fizică trebuie să fie parte din rutină zilnică

Pentru a susține pierderea kilogramelor, mișcarea este imperios necesară. În timp ce schimbarea planului alimentar și reducerea caloriilor au un efect puternic asupra pierderii în greutate, ei bine, mișcarea are un rol semnificativ.

Așadar, exercițiile fizice, fie ele și efectuate acasă, sunt ideale pentru cei/cele ce nu își permit să ajungă la sala de forță. Jogging-ul dimineață sau plimbările lungi seară sunt și ele încurajate.

Citește și: Cea mai banală metodă de slăbire la care, poate, nu te-ai fi gândit

Surse: Daily Mail, Mirror

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân