Combate stilul de viață sedentar cu 5 tipuri de mișcare sănătoasă

  • Publicat:
Combate stilul de viață sedentar cu 5 tipuri de mișcare sănătoasă
Sursa foto: shutterstock

Pericolele abuzurilor alimentare și ale sedentarismului sunt deja cunoscute la scară largă. Ele nu se rezumă doar la acumularea kilogramelor nedorite, ci ajung să cauzeze și boli grave precum obezitatea, diabetul sau afecțiunile cardiovasculare. Iată cum poți combate stilul de viață sedentar, urmând aceste 5 trucuri!

Soluții ușoare pentru recăpătarea formei fizice dacă aveți un stil de viață sedentar

Stilul de viață sedentar nu are efecte doar la nivel fizic, spun specialiștii. Ci poate avea un real impact chiar și la nivel mental. Astfel, există o legătură între stilul de viață sedentar și apariția tulburărilor mentale.

Persoanele sedentare, este dovedit, au mai multe riscuri să dezvolte simptome de depresie și anxietate pe parcursul vieții decât cele care fac mișcare în mod regulat.

Iată cele 5 tipuri de mișcare care te pot ajuta să elimini sedentarismul din viața ta chiar acum:

Înotul

Înotul îți protejează articulațiile, ajută la întărirea musculaturii și îți crește rezistența fizică. Poate fi, de asemenea, și o formă de mișcare excelentă pentru sistemul cardiovascular, dar și pentru cel nervos, pentru că favorizează concentrarea.

Pilates

Pilates este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți echilibrul, dar și postura corpului. Scopul tehnicilor Pilates este de refacere a tonusului muscular, a forței întregului corp și a rezistenței, prin serii de exerciții dedicate ce sprijină echilibrarea corpului.

Yoga

Mișcarea și respirația efectuate în Yoga au scopul de a restabili legătura corp – minte. Cei care îmbrățișează acest tip de mișcare vor observa că în timpul ședințelor senzația de calm este predominantă. Explicația? Mișcările reduc stresul, timp în care rezistență corporală și flexibilitatea se îmbunătățesc.

Urcatul scărilor

Urcatul scărilor poate fi cea mai comodă și rapidă formă de a scapă de sedentarism. Și cea mai eficientă: îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, întărește mușchii și ajută de asemenea și la arderea grăsimilor și la îmbunătățirea circulației sanguine.

Mersul pe jos

Mersul pe jos este o activitate fizică cu impact redus, care poate fi introdusă cu ușurință în rutina de zi cu zi, poate fi făcută în orice moment al zilei și în ritmul ales de tine. Mai mult, practicat regulat, aduce cu sine și o serie de beneficii, ca de pildă:

  • arde caloriile și te ajută să te menții în formă
  • crește condiția fizică a inimii și a plămânilor
  • îmbunătățește funcția sistemului imunitar
  • întărește oasele și tonifică musculatura
  • favorizează somnul și te energizează
  • reduce stresul și îmbunătățește starea de spirit

Surse: werywellhealth.com, onemedical.com, healthharvard.edu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân