Despre yoga, meditație și stres

Andreea Ioniță, terapeut, ne-a vorbit despre stres și cum poate fi el o alegere.

Despre stres știm că este inamicul tuturor, ba mai mult, stă în spatele a numeroase probleme de sănătate. Andreea Ioniță, terapeut, ne-a vorbit despre yoga, meditație și stres și cum poate fi el o alegere, dar și cum ne putem îmbunătăți nivelul de stres prin micile obiceiuri pe care le avem.

Despre yoga, meditație și stres

„Pentru mine starea de bine este o alegere. Este o alegere cum ne raportăm la ceea ce ni se întâmplă și atunci îmi creez obiceiul ca în fiecare zi, în loc să mă concentrez pe lucrurile care ar putea să-mi aducă supărare, frustrare, pe care oricum nu poți să le schimbi, dar pot să schimb felul în care îmi încep dimineața. Florile, de exemplu, îți încântă ochiul.

Una este când te trezești dimineața într-o cameră aerisită, unde niște flori îți spun > și alta este când te duci direct la mail sau la telefon și te cerți cu superiorii sau inferiorii tăi. Pentru mine lumânările sunt indispensabile pentru starea de bine. Întotdeauna, indiferent de practica pe care o fac, fie că este vorba de o practică financiară, fie că este vorba de o practică spirituală sau socială, întotdeauna o lumânare mă va aduce cu atenția în interior.

Lumânarea, prin ardere, are foarte multe beneficii. În primul rând, ea chiar sugerează minții pace, liniște, calm, fără să ne dăm seama că ea automat ne induce acea stare de bine”, ne explică Andreea Ioniță.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult