10 rețete de limonadă cu fructe – ușor de preparat, răcoritoare, pline de vitamine!

  • Publicat:

E vară, e cald, așa că îți oferim câteva rețete de limonadă cu fructe, răcoritoare și delicioase!

Sunt ușor de preparat, pline de vitamine și minerale, ideale chiar și la dietă. În comparație cu sucurile carbogazoase pline de zahăr, aceste rețete de limonadă cu fructe nu abundă în carbohidrați răi pentru siluetă. Ai controlul total asupra cantității de zahăr sau miere pe care o adaugi în băutură. Sau poți folosi stevia ori xilitol, îndulcitori naturali fără calorii.

Profită de fructele de sezon pline de gust și aromate pentru a prepara aceste rețete de limonadă cu fructe delicioase!

10 rețete de limonadă cu fructe

Limonadă cu zmeură și stevia lichidă

Rețete de limonadă cu fructe
Sursa foto: Shutterstock

Ingrediente: 250 grame zmeură proaspătă (poți folosi și congelată), sucul de la 3 lămâi, 20 de picături de stevia lichidă sau mai puține, după gust (4 picături de stevia lichidă = 1 linguriță de zahăr), gheață, 1.5 litri de apă.

Mod de preparare: pune zmeura într-un blender, adaugă sucul de lămâie, apa și stevia lichidă. Mixează câteva secunde, apoi toarnă limonada în pahare, peste gheață mărunțită sau cuburi.

Limonadă cu cocos, ardei iute și ghimbir

Rețete de limonadă cu fructe
Sursa foto: Shutterstock

Ingrediente: 300 mililitri suc de cocos cu pulpă, 2 linguri de suc de lămâie, 2 lingurițe de zahăr sau de miere de albine, 1 ardei iute verde, 3 frunze de coriandru proaspăt, un praf de sare, o bucată de 2 centimetri de ghimbir.

Mod de preparare: pune într-un blender un sfert din cantitatea de suc de cocos, frunzele de coriandru, ghimbirul curățat de coajă, ardeiul iute curățat de semințe și nervuri, zahărul sau mierea, sarea și sucul de lămâie. Mixează câteva secunde, apoi adaugă restul de suc de cocos și amestecă din nou. Servește cu gheață.

Limonadă cu piersici și miere

Rețete de limonadă cu fructe
Sursa foto: Shutterstock

Ingrediente: 4 piersici, 1 litru de apă, sucul de la 5 lămâi, 5 linguri de miere (sau mai puțin, după gust).

Mod de preparare: spală piersicile și scoate-le sâmburii, apoi taie-le în bucăți și pune-le într-o cratiță, împreună cu apa și mierea, la foc mediu. Când amestecul începe să fiarbă, redu focul la minimum și mai lasă câteva minute să se îngroașe sosul. Dă deoparte sosul să se răcească timp de câteva minute, apoi toarnă amestecul într-un blender și mixează câteva secunde, până obții un piure catifelat. Dă piureul de piersici printr-un tifon sau o strecurătoare cu ochiuri mici, ca să separi sucul de pulpă. Pune în sucul rezultat zeama de lămâie, amestecă și dă la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire.

Limonadă cu pepene roșu

Rețete de limonadă cu fructe
Sursa foto: Shutterstock

Ingrediente: 600 grame pepene roșu fără sâmburi, sucul de la 2 lămâi, 150 mililitri apă, 1 lingură de zahăr sau miere, gheață.

Mod de preparare: pune pepenele, sucul de lămâie, apa și zahărul sau mierea în blender. Mixează câteva secunde și servește limonada cu gheață.

Limonadă cu cireșe sau vișine

Rețete de limonadă cu fructe
Sursa foto: Shutterstock

Ingrediente pentru sirop:

  • 500 grame vișine sau cireșe proaspete fără sâmburi (poți folosi și vișine/cireșe congelate, dar trebuie să le lași la decongelat mai întâi și să le scurgi de apă)
  • 200 grame zahăr
  • 250 mililitri apă
  • Sucul de la o lămâie

Ingrediente pentru limonadă:

Mod de preparare:

Pune vișinele/cireșele fără sâmburi, zahărul, apa și sucul de lămâie într-o oală. Lasă pe foc mediu aproximativ 30 de minute, până când fructele se înmoaie și formează un sirop delicios.

Strecoară siropul răcit cu ajutorul unei site sau al unui tifon.

Pune într-o carafă de limonadă de 1,5 litri câteva cuburi de gheață. Adaugă apa minerală, sucul de la 8 lămâi, zahărul și aproximativ 100 mililitri de sirop concentrat de vișine/cireșe. Amestecă bine și „scapă” în carafă câteva vișine/cireșe întregi, pentru decor.

Limonadă cu mure

Rețete de limonadă cu fructe
Sursa foto: Shutterstock

Ingrediente: 500 grame mure, sucul de la 9 lămâi, 300 grame zahăr, coaja de la o lămâie bio, câteva felii de lămâie și 10 mure pentru decor, 2 litri de apă, gheață.

Mod de preparare: dizolvă zahărul în 250 mililitri de apă, la foc mediu. Adaugă în oală murele și coaja de lămâie dată pe răzătoare și lasă să se lege lichidul aproximativ 10 minute, la foc mic. Trage deoparte oala și lasă să se răcească la temperatura camerei. Strecoară siropul cu mure printr-un tifon sau o strecurătoare. Pune sucul rezultat la frigider, să se răcească complet, apoi adaugă sucul de lămâie și 1,7 litri de apă rece și amestecă. Servește cu gheață, felii de lămâie și câteva mure ca decor.

Limonadă cu castravete și grepfrut

Rețete de limonadă cu fructe
Sursa foto: Shutterstock

Ingrediente: 2.5 litri de apă rece, sucul de la 5 lămâi, 200 grame zahăr (sau mai puțin, după gust), sucul de la un grepfrut, un castravete tăiat rondele, felii de lămâie și castravete pentru decor.

Mod de preparare: pune toate ingredientele într-o carafă, amestecă bine și lasă peste noapte la frigider. Servește cu felii de castravete și lămâie ca decor.

Limonadă cu rubarbă

Sursa foto: Shutterstock

Ingrediente: 120 grame rubarbă tăiată, coaja de la o lămâie bio, 100 grame zahăr, 250 mililitri apă (pentru sirop), sucul de la 2 lămâi, 5 cuburi de gheață, 1 litru de apă rece (pentru limonadă).

Mod de preparare: pune rubarba tăiată, coaja de lămâie, zahărul și 2050 mililitri de apă într-o cratiță, pe foc mediu. Adu la fierbere, apoi redu focul la minimum și mai lasă 8-10 minute, să se lege siropul. Strecoară siropul de rubarbă printr-un tifon sau o strecurătoare, adaugă sucul de lămâie și amestecă. Lasă siropul să se răcească, apoi adaugă apa rece și cuburile de gheață.

Limonadă cu rodie

Sursa foto: Shutterstock

Ingrediente: 250 mililitri suc de rodie, 250 mililitri suc de lămâie, 1 litru de apă rece, 100 mililitri sirop de zahăr, 500 mililitri apă minerală acidulată rece, felii de lămâie pentru decor.

Mod de preparare: pune sucul de rodie, sucul de lămâie și siropul de zahăr într-o carafă și amestecă. Adaugă apa rece și amestecă din nou. Umple paharele cu gheață și toarnă până la jumătate limonada cu rodie. Umple până la buza paharului cu apă minerală acidulată rece și garnisește cu felii de lămâie.

Limonadă cu pepene galben

Sursa foto: Shutterstock

Ingrediente: 300 grame pepene galben tăiat cuburi,  litru de apă, sucul de la 2 lămâi, 6 linguri de zahăr, gheață.

Mod de preparare: pune 200 mililitri de apă, sucul de lămâie și zahărul într-o cratiță, pe foc mediu, până de dizolvă complet zahărul. Pune siropul rezultat și răcit într-un blender, laolaltă cu restul de apă și cuburile de pepene galben. Mixează câteva secunde, până obții consistența unui piure. Strecoară printr-un tifon sau sită, apoi toarnă sucul rezultat în pahare cu gheață.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân