Sucul de castraveți, ideal pentru hidratare

Pentru zilele însorite de vară îți propunem ca metodă ideală de hidratare sucul de castraveți. Iată cum să-l prepari și ce ingrediente sunt necesare.
  • Publicat:
Sucul de castraveți, ideal pentru hidratare
Foto: shutterstock

Până acum ai auzit în repetate rânduri că hidratarea joacă un rol esențial pentru sănătate. Apa nu doar transportă nutrienții necesari către celule, dar totodată echilibrează nivelul de electroliți din organism și ajută la funcționarea corespunzătoare a mușchilor. Așadar, pentru că ești conștientă de importanța hidratării, să consumi cei 2L de apă zilnic poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă nu obișnuiai să faci acest lucru până acum. Dacă până acum nu a funcționat să porți după tine o sticlă cu apă, află că hidratarea se face și cu alte surse. Bineînțeles, poți opta pentru apă cu lămâie sau fructe de pădure infuzate și alte trucuri. Noi îți propunem încă o opțiune care te va ajuta: sucul de castraveți.

Castraveții sunt ultimul lucru din care te-ai fi gândit să prepari un suc, dar iată că aceștia pot veni cu beneficii pentru sănătate și sub alte forme. Consumul de castraveți, chiar și sub formă lichidă, ajută la o hidratare intensă, iar asta pentru că ei conțin 95% apă, iar spre deoasebire de apa plată, vin cu un bonus de nutrienți care fac minuni pentru organism.

Sucul de castraveți: beneficii

Castraveții conțin vitamine și minerale precum vitamina K1, potasiu, calciu și magneziu. De asemenea, sunt bogați în fitonutrienți precum carotenoizi, lignani și triterpene care acționează similar antioxidanților prin îndepărtarea radicalilor liberi și scăderea inflamațiilor din corp. Aflați în exces, radicalii liberi produc stres oxidativ, un factor major în dezvoltarea bolilor precum cancerul.

În general, sucurile de fructe sau legume au o reputație proastă, iar asta pentru că în timpul procesării sunt îndepărtate anumite fibre, vitamine și minerale, iar conținutul de zahăr poate fi mai ridicat. Din fericire, castravetele are un conținut scăzut de zahăr, mai ales în timpul procesării. Mai exact, 100 de grame de castraveți conțin sub 2 grame de zahăr.

Cum să faci suc de castraveți

Sucul de castraveți îl poți realiza cu ajutorul unui blender, iar rezultatul va fi unul similar unui smoothie. Te vei bucura de nutrienți și fibre, mai ales dacă îi lași cu tot cu coajă. După ce i-ai dat prin blender, va trebui să îi pui compoziția obținută într-o pânză pentru a o strecura, iar pulpa să rămână acolo și să folosești doar lichidul. Pentru două porții ai nevoie de:

  • 2-3 castraveți mari
  • 2 mere
  • o mână de căpșuni
  • mentă pentru gust
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”